Teoria extratereștrilor antici, spulberată. De ce a fost imposibil să fie falsificată aterizarea pe Lună

Data: 15/09/2018 | Autor: .

Teoria extratereștrilor antici, spulberată. De ce a fost imposibil sa fie falsificată aterizarea pe Lună

Pe internet face senzatie un clip video in care un cunoscut expert in tehnologia cinematografica demonstreaza de ce a fost imposibil ca americanii sa falsifice aselenizarea, relatează GadgetReport.ro

 sgcollins afirma ca motivul este unul foarte simplu – la acea vreme nu exista tehnologia video necesară, nu aveam efectele grafice generate de calculator, trucajele de televiziune ce se folosesc la scara larga in filmele si serialele din prezent. Astfel ca sa falsifici o asemenea transmisie TV in direct era imposibil de realizat. 

Clipul video in care acesta isi sustine afirmatiile, cu dovezi clare, a devenit viral pe youtube, fiind vizualizat de peste 1,3 milioane de oameni.

Va invitam sa il vedeti mai jos. Este realizat într-un stil nonconformist, simplu, usor de inteles si nu plictiseste.

Pe 20 iulie 1969, peste 500 de milioane de oameni au urmarit, in direct la televiziune, cea mai mare realizare de pana atunci a omenirii…aselenizarea primei nave cu echipaj uman.

La scurt timp au inceput sa apara si primele semne de intrebare. Poate cel mai important argument al celor care contesta existenta misiunii Apollo11 este cel legat de lipsa stelelor din imaginile transmise de NASA. Spatiul apare in fotografii ca un imens fundal negru. Cum ar putea fi posibil acest aspect cu atat mai mult cu cat Luna nu are oatmosfera care sa obtureze vizibilitatea astrilor?

Lipsa, in 1969, a unei tehnologii capabile sa asigure o calatorie pe Luna pentru un echipaj uman, absenta dovezilor concrete, fragilitatea modulului din imagini, lipsa din discutii a centurii Van Allen si a radiatiilor ucigatoare ale acesteia, disparitia misterioasa a unora dintre cei implicati in proiectul Apollo 11 dar si refuzul NASA de a oferi imagini ale primului loc in care a aselenizat un echipaj uman au reprezentat alte argumente care sustin ca aselenizarea a fost cea mai mare farsa a secolului XX.

Un ultim argument din partea „conspirationistilor” este cel legat de misiunea spatiala a Agentiei Spatiale Europene (ESA) din 3 septembrie 2006. Desi modulul european, SMART-1, s-a prabusit pe suprafata Lunii, acesta a putut oferi fotografii ale urmelor primei aselenizari. Cu toate acestea, ESA a refuzat sa faca publice orice imagini obtinute in timpul misiunii.

Sa fie, oare, suficiente dovezile celor care sustin ca aselenizarea din 1969 nu a fost altceva decat o farsa? Ne aflam in fata unui exemplu clar de conspiratie? Poate ca nu vom afla niciodata. Cert este ca atat cei care cred cat si cei care nu cred in veridicitatea informatiilor oferite de NASA inca asteapta o dovada concreta a misiunii care ar fi avut loc in 1969.

u8ucnbdglvxdfflssm5r