Tesla Model 3 ajunge la primii clienţi. Când ar putea fi vândută în România

Data: 4/07/2017 | Autor: .

Tesla Model 3 ajunge la primii clienţi. Când ar putea fi vândută în România

Tesla Model 3 va ajunge la primii clienţi pe 28 iulie, anunţă CEO-ul Tesla, Elon Musk. Într-un mesaj pe Twitter, fondatorul Tesla a anunţat că, până în decembrie, compania va ajunge la o producţie de 20.000 de automobile pe lună, relatează GadgetReport.ro

Tesla Model 3 are peste 400.000 de precomenzi, iar Elon Musk şi-a propus să ajungă la o producţie de 10.000 de automobile pe săptămână, în 2018.

Primii 100 de proprietari de Tesla Model 3 vor fi angajaţii companiei şi cei care au deja un Model S sau un Model X şi au precomandat noul model.

„Am devansat producţia cu două săptămâni, astfel că vom produce primul Model 3 până la sfârşitul săptămânii”, a scris Musk pe Twitter.

Tesla va lansa pe pagina de internet şi un configurator special pentru comenzi, relatează GadgetReport.ro

Configuratorul va permite, într-o primă fază, selectarea culorii maşinii şi a jantelor, urmând ca, în a doua fază de producţie, să includă şi alte facilităţi. Techcrounch.com relatează că cine va comanda în iulie un Tesla Model 3 îl va primi până la finele anului viitor.

Potrivit fondatorului Tesla, producţia Tesla Model 3 va ajunge la capacitate maximă în luna septembrie şi că îşi propune să dubleze numărul de zone de încărcare din America în următorul an.

Debutul Tesla Model 3 vine în contextul în care compania a început producţia de baterii auto litiu-ion la noua sa fabrică Gigafactory din Nevada-California. Unitatea va ajunge, treptat, până în 2018, la o capacitate de 500.000 de baterii, un record în materie.

Tesla Model 3 va costa 35.000 de dolari

Maşina va costa 35.000 de dolari în versiunea de bază. Modelul cu dotări medii, care includ funcții opționale, va fi vândut cu 42.000 de dolari.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde. Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri.

Dincolo de varianta clasică, cu tracţiune pe spate, Tesla promite şi un automobil cu tracțiune integrală care va costa, bineînţeles, ceva mai mult.

Dincolo de specificaţiile deja cunoscute, Elon Musk, CEO-ul Tesla, anunţa recent că Model 3 va avea un acoperis revolutionar, realizat dintr-un singur panou de sticla, aceeasi pe care Elon Musk o va folosi si in proiectul SolarCity, care propune captarea energiei necesare unei case obisnuite cu ajutorul unor panouri solare . Sticla speciala va permite incarcarea bateriilor, incalzirea acoperisului si topirea ghetii, prin captarea energiei solare.

Presa internaţională afirmă că va fi interesant de văzut cum va reuşi Tesla să facă faţă numărului mare de comenzi, în condiţiile în care, pentru Model X, compania a avut probleme de livrare. Până la finele anului trecut, compania a produs circa 500 unități Model X, din care a livrat 208, deși mașina are mii de precomenzi.

Tesla Model 3, produsă în Europa?

Ministrul Mediului şi Energiei din Franţa a propus companiei Tesla să preia platforma centralei nucleare din Fessenheim, din nord-estul Alsaciei, acolo unde ar putea fi construită Tesla Model 3.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a declarat încântat de locaţie, mai cu seamă că aceasta se află lângă malul Rinului, la graniţa cu Elveţia şi Germania.

Dacă modelul va fi produs în Europa, va ajunge mai uşor şi pe piaţa românească.

GadgetReport.ro relata, recent, că dacă modelul Tesla Model 3 va ajunge în România, cel mai probabil în 2019, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul tichetele Rabla şi ecobonusuri.