Tesla Model 3 va avea un acoperis revolutionar, cu o sticla speciala

Data: 2/11/2016 | Autor: .

Tesla Model 3 va avea un acoperis revolutionar, cu o sticla speciala

Celebra deja masina electrica Tesla Model 3 va avea un acoperis revolutionar, realizat dintr-un singur panou de sticla, aceeasi pe care Elon Musk o va folosi si in proiectul SolarCity, care propune captarea energiei necesare unei case obisnuite cu ajutorul unor panouri solare, relateaza GadgetReport.ro

Intr-un mesaj pe Twitter, CEO-ul Tesla a confirmat faptul ca Model 3 va include sticla speciala care permite incarcarea bateriilor, incalzirea acoperisului si topirea ghetii, prin captarea energiei solare.

Sticla speciala va permite, totodata, eliminarea stergatoarelor si prevenirea aburirii parbrizului.

Tehnologia este deja in dezvoltare, urmand sa stea si la baza panourilor solare cu care Musk vrea sa doteze casele viitorului.

Tesla a adunat peste 500.000 de comenzi pentru Model 3, cel mai nou automobil electric al companiei. Valoarea comenzilor de Tesla Model 3 se apropie, în prezent, de 19 miliarde de dolari.

Producția și livrările noului sedan vor începe abia în 2017. Maşina va costa 35.000 de dolari în versiunea de bază. Modelul cu dotări medii, care includ funcții opționale, va fi vândut cu 42.000 de dolari.

Va fi interesant de văzut cum va reuşi Tesla să facă faţă numărului mare de comenzi, în condiţiile în care, pentru Model X, compania a avut probleme de livrare. Până la finele anului trecut, compania a produs circa 500 unități Model X, din care a livrat 208, deși mașina are mii de precomenzi.

tesla-model-3-gadgetreport-ro_

Tesla a livrat, în 2015, circa 50.000 de autovehicule, față de 55.000 cât anticipase inițial.

GadgetReport.ro relata, recent, că dacă modelul Tesla Model 3 va ajunge în România, cel mai probabil în 2018, aceasta ar putea avea un preţ de circa 25.000 euro, luând în calcul subvenţia de 4.500 de euro pe care Ministerul Mediului o oferă la achiziţia unui autoturism electric, alături de tichetele Rabla şi ecobonusuri.

Tesla Model 3 are dimensiuni similare cu Audi A4 şi o autonomie de 346 de kilometri la o singură încărcare. Sedanul are un pilot automat şi ajunge la 100 km/oră în mai puţin de 6 secunde. Tesla Model 3 poate găzdui fără probleme cinci pasageri. Dincolo de varianta clasică, cu tracţiune pe spate, Tesla promite şi un automobil cu tracțiune integrală care va costa, bineînţeles, ceva mai mult.

Ultimele informaţii arată că ecranul de 15 inchi care inlocuieşte tabloul de bord al maşinii este produs de LG.