Tesla Model 3s. Noua versiune atinge 100 km/oră în numai 3,5 secunde

Data: 21/05/2018 | Autor: .

Tesla Model 3s. Noua versiune atinge 100 km/oră în numai 3,5 secunde

Tesla pregăteşte lansarea pe piaţă a noului automobil Tesla Model 3s, echipat cu un motor electric dual AWD care îi asigură performanţe demne de Formula 1. Maşina atinge o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră, limitată electronic, şi promite o autonomie de 498 de kilometri, relatează GadgetReport.ro

Faţă de versiunea standard, Tesla Model 3s nu vine cu prea multe modificări de ordin vizual. Designul este similar, cu excepţia spoilerului din fibră de carbon şi a jantelor de 20 de inchi. Şi interiorul este acelaşi, în versiunea standard.

Performanţele Tesla Model 3s sunt însă fără precedent. Maşina accelerează la 100 de kilometri pe oră în numai 3,5 secunde şi atinge o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. Îşi spulberă astfel principalii rivali, printre care se află BMW M3, faţă de care, spun cei de la Tesla, ar fi mai rapidă cu cel puţin 15%.

Spre comparaţie, modelul standard Model S atinge 100/km pe oră în 5,6 secunde şi are o viteză maximă de 200 km/oră.

Preţul modelului este pe măsura performanţelor, de 78.000 de dolari, în condiţiile în care BMW M3 costă, în standard, 66.500 dolari. Iar dacă îi adaugi şi AutPilot-ul şi alte opţiuni, preţul ajunge aproape de 90.000 de dolari.

Elon Musk spune că preţul este justificat de performanţele maşinii, noul model Tesla Model 3s fiind cu mult peste modelele din clasa în care concurează.

Primele automobile Tesla Model 3s vor putea fi comandate din luna iulie, atunci când va fi disponibil şi configuratorul de pe site-ul companiei. Dincolo de specificaţii, de performanţe, de look-ul special al modelului Tesla, rămâne însă marea problemă de producţie.

Producătorul american reuşeşte cu greu să facă faţă comenzilor, astfel că aşteptarea pentru livrarea unei maşini poate să ajungă şi la 2-3 ani.