Tesla Model S, primul automobil electric desemnat masina anului in SUA (VIDEO)

Data: 16/11/2012 | Autor: .

Sedanul Model S al producatorului american de automobile electrice Tesla a fost desemnat „Masina anului 2013” de catre revista americana Motor Trend.   Tesla Motors a fost infiintata in 2003 de un grup de ingineri intreprinzatori din Silicon Valley, hotarati sa demonstreze ca vehiculele electrice pot fi extraordinare, potrivit site-ului companiei, relateaza Bloomberg, preluat de Mediafax.

Automobilul Model S, cu un pret de pornire de 57.400 de dolari, a invins concurentii BMW Serie 3, Ford Fusion, Accord (Honda Motor) si Lexus GS (Toyota Motor). Este pentru prima oara cand revista Motor Trend acorda acest premiu unui vehicul electric, relateaza Finantistii

„Este o declaratie nu doar pentru segmentul sedanurilor de lux si cel al masinilor electrice, ci pentru ingineria americana in ansamblul ei. Prima masina propulsata cu alt carburant decat benzina, in istoria de 64 de ani a acestui premiu, trebuie sa fie speciala”, a declarat Edward Loh, redactor sef al Motor Trend.   Producatorul de automobile din Palo Alto, California, denumit dupa inventatorul Nikola Tesla, face eforturi sa mareasca productia la fabrica din Fremont, chiar daca in septembrie a anuntat ca livrarile din 2012 nu vor atinge obiectivul de 5.000 de unitati.   Tesla a anuntat ca anul viitor va construi minim 20.000 de automobile Model S si va adauga vehiculul sport utilitar electric Model X in 2014.