The Dark Pictures: Man of Medan. Cel mai palpitant joc horror din 2019

 

 Dark Pictures Anthology: Man of Medan, noul joc al studioului Supermassive Games, este unul dintre cele mai interesante titluri pe care le-am testat în acest an. O poveste cu iz horror, bine scrisă și cu o grafică spectaculoasă, care te va antrena într-o misiune palpitantă, plină de adrenalină. 

Povestea din Dark Pictures Anthology: Man of Medan se petrece la bordul epavei unui vapor din Al Doilea Război Mondial, care a naufragiat din cauza unui fulger. Un grup de tineri atrași de legende pornește pe urmele navei, în tentativa de a-i descifra secretele.
Gameplay-ul din Dark Pictures Anthology: Man of Medan este foarte asemănător cu cel din precedentul titlu al studioului, Until Down, însă parcă mai bine pus în valoare.
 Spre deosebire de jocul precedent, în Man of Medan aproape orice decizie luată poate afecta șirul narativ al poveștii, iar scenariile sunt multiple.
Pe lângă modul single player,  The Dark Pictures Anthology: Man of Medan oferă și două moduri multiplayer intitulate Movie Night și Shared Online Story.
Movie Night propune un mod în care fiecare dintre jucători își va alege propriul personaj, iar în Shared Online Multiplayer, povestea va fi interpretată de doi gameri simultan, într-un mod similar celui co-op.
Remarcabil este faptul că Dark Pictures Anthology: Man of Medan oferă scenarii diferite în funcție de modul în care este jucat, astfel că povestea va fi diferită în modurile multiplayer față de cel single player.
Dincolo de poveste, una bine realizată, în stilul filmelor de acțiune de la Hollywood, ce este remarcabil la acest joc este grafica excepțională și mai ales coloana sonoră, cu efecte de sunet care apar în momentele cheie și care îți oferă un plus de adrenalină.
Cu siguranță vei remarca actori precum  Shawn Ashmore (X-Men, The Following), într-o interpretare originală alături de personaje din alte titluri precum Hidden Agenda.
Man of Medan

Man of Medan are o grafică superbă

Man of Medan este primul joc din seria The Dark Pictures Anthology, iar dacă va continua în acest fel, cu siguranță această serie va deveni una de succes.  Îi acordăm nota 8.5, un calificativ foarte ridicat, motivat de povestea excelentă, multi-layer și de gameplay-ul optim, bine calibrat.
Primul episod, The Dark Pictures Anthology: Man of Medan, ne-a convins și abia așteptăm să vedem și următoarele titluri.
Jocul poate fi precomandat de aici.