Thermal Touch. Germanii transformă lumea într-un uriaş touchscreen

Data: 15/05/2016 | Autor: .

Thermal Touch. Germanii transformă lumea într-un uriaş touchscreen

Compania germană Metaio lucrează la o tehnologie care promite să transforme lumea într-un uriaş spaţiu virtual, cu ajutorul unui dispozitiv intitulat Thermal Touch. Invenţia va face ca toate informaţiile despre obiectele pe care le vedem în faţa ochilor să fie disponibile la un simplu click.

Tehnologia dezvoltată de Metaio se bazeaza pe amprenta termală pe care o lasam pe orice obiect pe care il atingem.

Cu ajutorul unor ochelari VR sau a altor dispozitive dotate cu o camera termală specială, vom putea vedea obiectele din faţa noastră sub forma unor holograme. Atunci cand le vom atinge, se va declanşa o interfaţă similară celei de pe calculator, de unde vom putea selecta diverse opţiuni, relatează GadgetReport.ro

Vom putea afla, astfel, tot felul de informaţii despre ceea ce se afla în faţa ochilor într-un mod virtual, dar natural prin exprimare.

O astfel de tehnologie incearca sa dezvolte si Google, insa din clipul video de prezentare, pe care il puteti vedea mai jos, inventia celor de la Metaio pare mult mai naturala.

“Principala diferenta a Thermal Touch fata de celelalte tehnologii care vizeaza transformarea mediului real intr-unul virtual este ca noi ne bazam pe camera termala, pe analiza amprentei generata de corpul uman”, afirma dr. Thomas Alt, CEO si fondatorul Metaio.

“Noi credem ca aceasta amprenta este cea mai fidela exprimare a intentiilor noastre, spre deosebire de senzorii de proximitate care pot genera informatii contradictorii”, a mai spus acesta.

Tehnologia Thermal Touch este inca in faza de dezvoltare, expertii de la Metaio estimand ca vom avea o exprimare la nivel comercial cel mai devreme in urmatorii cinci ani.