Top 10 cele mai urmarite filme in cinematografele din SUA (VIDEO)

Data: 9/04/2012 | Autor: .

Filmul SF „Jocurile foamei/ The Hunger Games” a fost cel mai urmarit film in cinematografele americane, in weekend, pentru a treia saptamana la rand. Jocurile foamei a inregistrat incasari de 33,5 milioane de dolari.

„Hunger Games”, o adaptare cinematografica a cartilor de succes scrise de americanca Suzanne Collins, prezinta aventurile unei tinere (Jennifer Lawrence), angajata intr-o lupta pe viata si pe moarte cu alti 23 adolescenti, transmisa in direct la televiziune, intr-o societate din viitor, relateaza Mediafax

Pe locul al doilea a debutat comedia „Placinta Americana. Din nou pe felie/ American Reunion”, cu incasari de 21,5 milioane de dolari. La 13 ani de la primul film din serie, fosta gasca de adolescenti manati de instincte hormonale se confrunta acum cu provocarile vietii de adult.

Un alt debut din weekendul trecut este cel al versiunii 3D a filmului „Titanic” din 1997, a carui lansare pe marile ecrane nord-americane coincide cu comemorarea centenarului naufragiului celebrului pachebot. Acest film a debutat pe locul al treilea si a obtinut incasari de 17,4 milioane de dolari.

Pe locul al patrulea s-a clasat lungmetrajul SF „Furia titanilor/ Wrath of the Titans”. In aceasta continuare a filmului „Infruntarea titanilor/ Clash of the Titans” din 2010, zeii ii mai controleaza pe titani, iar Perseu, chemat in ajutor, trebuie sa il salveze pe tatal sau Zeus, sa se debaraseze de titani si sa salveze astfel inca o data omenirea.

Filmul „Oglinda oglinjoara/ Mirror Mirror”, o versiune contemporana a povestii „Alba ca Zapada”, cu Julia Roberts in rolul mamei vitrege, se afla pe locul al cincilea.

Comedia de actiune „21 Jump Street”, inspirata din serialul de televiziune omonim din anii 1980, in care Jonah Hill si Channing Tatum joaca rolurile a doi tineri politisti sub acoperire, care reusesc sa distruga o retea de traficanti de droguri, ocupa locul 6.

Animatia 3D „Lorax. Protectorul padurii/ Dr. Seuss’ The Lorax”, regizata de Chris Renaud si Kyle Balda, s-a situat pe locul al 7-lea. Produs de Universal Pictures, pe baza romanului pentru copii „The Lorax”, scris de Dr. Seuss in 1971, filmul „Lorax. Protectorul padurii” reprezinta o fabula despre importanta conservarii mediului inconjurator. Vocile eroilor principali sunt asigurate de Danny DeVito, Zac Efron si Taylor Swift.

Comedia romantica „La pescuit in desert/ Salmon Fishing in the Yemen”, regizata de Lasse Hallstrom, ocupa locul 8. Filmul, care ii are in distributie pe Emily Blunt, Ewan McGregor si Kristin Scott Thomas, spune povestea unui om de stiinta a carui casnicie este lipsita de dragoste si care trebuie sa coordoneze un proiect in aparenta ridicol: introducerea somonilor in vaile aride ale Yemenului.

SF-ul de aventuri „John Carter”, ce prezinta calatoria fascinanta a personajului John Carter, care se trezeste transportat pe planeta Barsoom, in centrul unui razboi misterios, se afla pe locul 9.

Ultimul loc in Top 10 a fost ocupat de filmul de actiune „Casa conspirativa/ Safe House”, cu Denzel Washington si Ryan Reynolds in rolurile principale, ce spune povestea unui agent CIA renegat care se aliaza cu supraveghetorul sau, un agent incepator, pentru a scapa de atacul unor teroristi.