Totul despre noile produse Apple. Mac Pro, iOS 13, iPadOS, MacOS Catalina și watchOS 6

Data: 4/06/2019 | Autor: .

Apple a anunțat ieri, într-o conferință maraton, de 2 ore și jumătate, o nouă gamă de produse hardware și software menite să ofere utilizatorilor cele mai noi tehnologii și inovații în domeniu. Printre acestea se află noul sistem de operare  iOS 13, iPadOS, MacOS Catalina, watchOS 6, noul  Mac Pro, Pro Display XDR și multe altele, relatează GadgetReport.ro

iOS 13

Cea mai nouă versiune de iOS vine, printre altele, cu o nouă tastatură numită QuickPath. Aplicația Photos a primit caracteristici noi printre care un software special de reducere inteligentă a clutterului, o nouă experiență de editare și un nou folder „Fotografii”. iOS 13 aduce și o optimizare a funcțiilor SIRI alături de o nouă caracteristică care permite utilizatorilor să răspundă instantaneu la mesaje.

Cea mai nouă versiune de iOS mai include, printre altele, sistemul Dark Dark, care oferă o noua temă întunecată și o viteză de două ori mai mare în descărcarea și lansarea aplicațiilor.

iPadOS

O altă noutate anunțată de Apple o reprezintă lansarea unei interfațe dedicate pentru iPad, intitulată iPadOS. Noul software permite, printre altele,  rularea mai multor ferestre simultan, iar panourile Slide Over pot fi detașate și manipulate liber.

Aplicația Fișiere a fost actualizată cu suport pentru unități externe și carduri SD, iar imaginile pot fi încărcate de pe camere direct în aplicații terță parte.

O altă opțiune iPadOS o reprezintă navigarea în clasa „desktop”, iar Safari oferă noi comenzi rapide de la tastatură și un manager de descărcări.

Apple adaugă, de asemenea, noi comenzi rapide cu trei gesturi pentru tăiere, copiere și lipire, precum și anulare.

macOS Catalina

macOS 10.15 a fost oficial descris ca macOS Catalina. Noul software aduce cu el aplicații independente pentru muzică, televiziune și podcasturi, pe măsură ce Apple retrage iTunes.

Apple a lansat, printre altele, o caracteristică numită Sidecar care permite unui iPad să fie folosit ca un al doilea afișaj Mac în câteva moduri diferite. „Find My” este o aplicație reînnoită care combină găsirea telefonului meu și găsește prietenii mei, disponibilă acum și pe Mac.

O nouă caracteristică orientată spre accesibilitate se numește Control vocal și oferă utilizatorilor posibilitatea de a comanda vocal diverse acțiuni.

Screen Time este, de asemenea, inclus în noul MacOS, pentru a ajuta utilizatorii să fie mai conștienți de timpul petrecut pe notebook sau desktop.

 

watchOS 6

Noua versiune de software pentru Apple Watch oferă fețe și aplicații noi de ceas, precum Audiobooks, Memo Voice și Calculator, precum și un App Store WatchOS dedicat.

WatchOS 6 aduce, de asemenea, noi caracteristici de sănătate și fitness, cum ar fi „Trends”, „Repere” și „Favorite” pentru a compara activitatea dvs. în timp.

O aplicație nouă numită „Cicluri” permite femeilor să urmărească ciclurile lor menstruale atât pe Apple Watch cât și pe iPhone și să înregistreze informații importante.

tvOS 13

Noua versiune de software pentru Apple TV, tvOS 13, aduce câteva îmbunătățiri interesante.

Printre altele, o nouă interfață pentru Control Center va permite utilizatorilor să comute între profiluri, astfel că și muzica va fi personalizată pe profil.

O altă caracteristică nouă va fi suportul pentru controlerele Xbox One și Playstation DualShock 4 pentru jocuri. Apple TV oferă, de asemenea, noi screensavere HDR.

Noul Mac Pro

Apple a prezentat și noul Mac Pro modular. Cu un design nou din oțel inoxidabil și aluminiu și o estetică deosebită, noul desktop va permite acces la componente din toate părțile laterale ale turnului, care utilizează opt sloturi interne PCIe.

Prețul noului Mac Pro pleacă de la 6.000 de dolari pentru modelul de bază, cu un procesor Intel Xeon de 28 de nuclee, memorie RAM de 1.5TB, stocare SSD de 4TB, două GPU-uri Radeon Pro Vega II (4 GPU-uri totale) și Afterburner.

Noul Mac Pro va fi disponibil în această toamnă.

Pro Display XDR

Alături de noul Mac Pro, Apple a anunțat un display 6K numit Pro Display XDR. Ecranul de 32 de inci are o rezoluție nativă de 6016 x 3384, care include mai mult de 20 de milioane de pixeli.

Alte caracteristici includ suportul pe 10 biți, până la 1600 de nivele de luminozitate, raportul de contrast de 1.000.000: 1 și un stand opțional care funcționează atât în modul peisaj, cât și în modul portret.

XDR, Extreme Dynamic Range, oferă performanțe cu mult peste HDR (interval dinamic ridicat).

Pro Display XDR va fi disponibil din toamnă cu prețuri care încep de la la 5.000 dolari.