Tragedia lui Jar Jar Binks! De ce a dispărut din Star Wars

Data: 8/12/2015 | Autor: .

Jar Jar Binks nu apare in star wars

Celebrul şi simpaticul personaj Jar Jar Binks din seria Star Wars nu va apărea în noul episod The Force Awakens, ce va fi lansat în cinematografe pe 18 decembrie. Anunţul a fost făcut de regizorul JJ. Abrams într-o întâlnire cu presa.

Jar Jar Binks, personajul de pe Naboo cu un accent cu iz jamaican, care a debutat în 1999 în Episode I: The Phantom Menace, a fost gândit iniţial să joace un rol semnificativ în seria imaginată de George Lucas, relatează NME.com.

Protestele organizaţiilor care luptă împotriva discriminării rasiale i-au determinat pe scenarişti să-l elimine, treptat din poveste, Jar Jar Binks fiind considerat o parodie la adresa jamaicanilor. Aşa se face că Jar Jar Binks a mai apărut în roluri tot mai mici în Episode II: Attack of the Clones din 2002 si Episode III: Revenge Of The Sith din 2005.

În noua producţie Star Wars The Force Awakens nu vom vedea nici personajele Ewoks, despre care JJ. Abrams a spus, mai in gluma, mai în serios, că Harrison Ford a insistat să nu apară.

Dincolo de aceste personaje, rămâne un mister neelucidat dacă în noul film îl vom vedea sau nu pe Luke Skywalker. Disney păstrează cu dinţii secretul, iar trailerele video lansate până acum n-au prezentat nici măcar o imagine cu personajul principal din seria Star Wars.

Acţiunea noului episod, care va ajunge în cinematografe pe 18 decembrie, este plasată la 30 de ani după cea din Episodul VI: Întoarcerea cavalerului Jedi.

Ultimul film din serie a lăsat impresia că Imperiul a fost învins de Rebeli însă pare că nu a fost deloc aşa. Se speculează că, la fel ca Obi-Wan Kenobi şi Yoda, împăratul ar fi trecut într-o viaţă veşnică din care îşi pregăteşte noul Lord Sith.

Mai multe detalii despre noul episod Star Wars aflati de AICI.