Trust Verto vs. Trust Puck. Tu ce fel de  mouse preferi?

Data: 18/07/2022 | Autor: .

Trust Verto vs. Trust Puck

E greu să găsești un mouse bun. Unul pe care să îl simți confortabil în mână, să nu îți amorțească degetele pe butoane și care să se miște rapid, să îți ofere un raport preț-calitate optim.

Am testat, zilele acestea, două dintre soluțiile oferite de Trust, Trust Verto vs. Trust Puck. Doi mouși total diferiți din punct de vedere vizual, constructiv și al ergonomiei.

Trust Puck

Mouse wireless Trust Puck, 2.4GHz si Bluetooth, reincarcabil USB-C, Negru

Primul, Trust Puck, costă 68 lei și îl găsești pe acest LINK. Ce primești de acești bani?

Trust Puck este un mouse ultra-subtire, fara fir, suficient de mic pentru a fi luat oriunde, fiind totusi suficient de confortabil pentru utilizare. Cu o inaltime de numai 27 mm, veti purta cu usurinta acest mouse in geanta.

Forma rotunjita si marginile netede fac din Puck o placere in utilizare, in timp ce designul ambidextru asigura atat utilizatorilor stangaci, cat si celor stangaci placerea folosirii acestui mouse ultra-subtire.

Este plin de functii convenabile, precum conectivitate wireless dubla, butoane silentioase si o baterie reincarcabila.

Mouse-ul wireless Puck ofera doua optiuni de conectare diferite. In primul rand, exista micro-receptorul USB inclus, care va permite sa va conectati fara fir la orice PC sau laptop.

Ne-a placut la el ca este usor, silentios si placut la atingere.

Trust Puck este echipat cu butoane silentioase care reduc cu 90% orice sunet de clic enervant, comparativ cu alte mouse-uri. Si vorbind despre butoane, comutatorul DPI integrat va permite sa comutati cu usurinta intre diferite viteze. Impreuna cu rotita de derulare convenabila, veti avea totul pentru a face treaba.

Cand ati terminat, stocati receptorul in mouse, astfel incat sa stiti intotdeauna unde este. Sau pur si simplu conectati-l prin Bluetooth la un laptop sau iPad-ul dvs. (iOS 13.4 sau o versiune ulterioara)

Cand mouse-ul se descarca, conectati-l pur si simplu cu ajutorul cablului USB-C inclus si este gata de folosit.

Trust Verto

Mouse-ul Trust Verto, la 102 lei (il gasesti AICI), este o soluție foarte originală al cărei design este gândit să reducă durerea de la nivelul incheieturii cauzate de utilizarea mouse-ului un timp indelungat.

Proiectat intr-un unghi vertical unic, Verto aduce incheietura mainii intr-o pozitie optima de 60 °, astfel incat aceste miscari sa fie efectuate in cea mai naturala postura a corpului. In plus, este usor, format pentru a se potrivi cu toate dimensiunile mainilor si are mantaua de cauciuc pentru a oferi o aderenta optima.

Mouse-ul Verto (senzor optic 800/1200/1600 dpi) nu este unul Bluetooth ci se conectează la laptop sau la desktop cu un micro-receiver. Mouse-ul funcționează cu baterii și are un comutator on/off pentru a economisi energie atunci cand nu il utilizati.

CONCLUZII

Le-am testat pe amândouă și, din punct de vedere al utilizării, ambele sunt rapide și ușor de folosit. Dintre cele două, nouă ne-a plăcut mai mult primul, Trust Puck, pentru forma subțire, pentru că permite ambele tipuri de conexiuni (bluetooth si wireless/prin stick) și faptul că se încarcă prin USB Type C.

Al doilea poate fi o soluție pentru cei care au mâinile ceva mai mari, care sunt obișnuiți cu mouși ceva mai proeminenți și care sunt în căutare de soluții ceva mai ergonomice. Din testele făcute de noi, te adaptezi ușor la forma acestuia și, mai ales în aplicații, îl vei folosi rapid pe ecran.

În rest, din punct de vedere hardware, ambele se descurcă optim, raportul preț-calitate fiind unul foarte bun. Le-am testat pe diverse suprafețe și nu au înregistrat erori.

Până la urmă, alegerea ține de fiecare, de modul în care este obișnuit să folosească un mouse, să îl țină în mână și, mai ales, de felul în care îl folosește. Trust Puck este mai ușor de cărat cu un laptop, într-o geantă subțire, Trust Verro e mai mult pentru cei care au un desktop și îl folosesc pe birou, acasă sau la serviciu.