Tu cum stai cu umiditatea în casă? Review AlecoAir D35 KOSMO, un dezumidificator și purificator de aer excelent

Data: 21/03/2022 | Autor: .

AlecoAir D35 KOSMO

Dacă simţi că aerul din casă este umed, îmbâcsit, dacă transpiri excesiv noaptea şi pe geamuri se adună picături de apă, este absolut esenţial să îţi cumperi un dezumidificator. Pe piață există multe aparate dar puține sunt cele care, pe lângă funcția de dezumidificare, purifică aerul din încăpere. La acest capitol, ALECOAIR D35 KOSMO are câteva argumente imbatabile.

De ce ai avea nevoie de un astfel de aparat? Ai simțit vreodată că aerul pe care îl respiri este plin de noxe, că are un miros aparte? Dacă stai într-un oraș aglomerat, cu siguranță n-ai cum să scapi de poluare.

De fiecare dată când deschizi geamul, ai șanse mari ca în casă, în loc să intre aer curat, să te trezești cu un aer poluat, plin de noxe. Vei simți tot timpul că îți vine să tușești, că noaptea nu poți să respiri cum trebuie, că mediul în care locuiești devine apăsător.

Iar dacă mai ai și probleme de igrasie, cu mucegai în băi sau la bucătărie, cu o umiditate excesivă în casă, atunci chiar ai nevoie de un astfel de aparat cum este ALECOAIR D35 KOSMO.

Un gadget care, pe lângă faptul că duce umiditatea la un nivel normal, prin funcția de purificare îți curăță aerul din casă de praf, alergeni, microogranisme poluante sau mirosuri neplacute. Altfel spus îți oferă aer curat.

Dezumidificatorul este absolut necesar în apartamentele şi vilele nou construite, dar şi în locuinţele şi spaţiile de birouri care nu sunt suficient de bine aerisite.

De ce am ales Alecoair

Pe piaţă există zeci de dezumidificatoare, de la unele foarte ieftine, cu pastile, la produse profesionale.

Am ales ALECOAIR D35 KOSMO pornind de la două argumente principale – în primul rând am ales brandul. Pentru cei care nu știu, au vechime pe piata in domeniul aparatelor de tratare a aerului.

Spre deosebire de alte produse, ALECOAIR oferă service și suport tehnic și au showroom-uri in Bucuresti – Baneasa Shopping City si Plaza Romania. Așa că vezi marfa înainte să o cumperi și afli tot ce trebuie să știi.

Dincolo de brand, am ales D35 KOSMO pentru că ne oferă performanțele optime pentru spațiul unde l-am amplasat. Este recomandat pentru incaperi de pana la 110 m2 (h=2.6m), adică pentru cam orice apartament mediu din România sau chiar un birou de IMM.

Ce ne-a mai atras, din start, a fost faptul că este în același timp dezumidificator, adică elimină excesul de umiditate din aer, cât și purificator, curățând aerul cu filtrul HEPA încorporat.

Și mai era un aspect, din start, pe care l-am considerat important – are un consum redus de energie – 370 W (la 27°C, 60%Rh), 435 W (la 30°C, 80%Rh).

Cum arată și ce poate ALECOAIR D35 KOSMO

Un alt argument important a fost modul în care arată și ergonomia lui. Aparatul are o formă rotunjită, fără colțuri dure, de care să se lovească copilul, cu o carcasă elegantă dintr-un plastic solid, alb lucios, cu o grilă neagră deasupra, modernă și un display digital futurist, care e ușor de folosit.

Aparatul are patru rotile astfel că îl poți mișca ușor prin casă, iar construcția lui generală este una solidă.

Display-ul, panoul cu comenzi, este unul destul de intuitiv, putând fi folosit chiar și fără să citești instrucțiunile din manual.

Panoul de Control iti ofera, dintr-o privire, toate informatiile de care ai nevoie privind calitatea aerului din incapere si starea aparatului.

Ai, în primul rând, un indicator color care îți arată calitatea aerului. Dacă afișează verde, înseamnă că aerul este curat, dacă ajunge la roșu, atunci chiar ai o problemă, aerul fiind plin de noxe.

Cum simte că este o problemă cu aerul, AlecoAir D35 KOSMO intră în modul Auto și functia de Purificare regleaza viteza ventilatorului in functie de nivelul de contaminare al aerului din incapere.

Pe de altă parte, poți să folosești aparatul în trei scenarii, cu butoane dedicate. În primul rând ai modul de Dezumidificare si Purificare. În acest mod poți seta umiditatea țintă, iar aparatul acționează până ce aerul din incapere atinge nivelul stabilit.  Acesta este, de altfel, modul în care l-am folosit cel mai des.

Din punct de vedere tehnic, D35 KOSMO are higrostat incorporat ce permite masurarea umiditatii din camera si selectarea umiditatii dorite in intervalul 30% RH- 80% Rh, cu un pas de 5% la fiecare apasare de buton.

Higrostatul  asigura un control permanent al umiditatii din aer, iar depasirea valorii de umiditate setata duce la pornirea automata a aparatului.  Dupa atingerea nivelului optim de umiditate, ventilatorul se opreste singur dupa 5 minute.

Mai ai un mod de Purificare, în care aparatul va functiona fara compresor pornit si fara a dezumidifica aerul, și un mod de Uscare Rufe (Dezumidificare Continua), în care aparatul functioneaza in modul continuu cu ventilatorul pe treapta de viteza ridicata.

Pe modul de uscare trebuie să te asiguri că încăperea este una mică și încălzită, ca să usuci și mai repede rufele.

ALECOAIR D35 KOSMO – Cum purifică aerul

În privința modului de purificare, aparatul are un filtru special de purificare a aerului 3 in 1, unic pe piață, de 5,3 cm grosime – o facilitate pe care o întâlnești la foarte puține aparate de acest tip, care acționează impotriva materiilor poluante, avand o capacitate mare de retinere a acestora.

În primul rând, filtrul HEPA  reține particulele de praf, polen, păr de animale, acarieni. În esență, reține până la 95% particule de peste 0,3 µm (microni).

Cum stratul de filtrare este destul de gros, acesta asigura un grad sporit de purificare al aerului. Îl vei simți imediat, în modul în care respiri un aer curat.

Dincolo de filtrul HEPA, există un filtru de carbon care neutralizează mirosurile neplăcute si substanțele nocive din aerul filtrat și un strat antibacterian, cu agenti anti-microbieni pentru decontaminarea aerului.

Ne-a plăcut și faptul că are indicatori specifici unui purificator – indicator PM2.5 care indica gradul de incarcare cu particule poluante.

Funcțiile speciale

Dincolo de funcțiile clasice, pe care le poți controla din display, mai există câteva funcții speciale care reprezintă atuuri importante, din punctul nostru de vedere.

În primul rând ai funcția de Auto-Pornire si Memory. În esență, în cazul intreruperii cu energie electrica, in momentul realimentarii, aparatul isi va pastra setarile anterioare si temporizatorul va fi mentinut.

Daca apasati butonul Power pentru oprire si apoi pornire, dezumidificatorul va functiona pe modul de lucru anterior inchiderii, dar setarea cronometrului va fi anulata.

O altă funcție importantă este cea de Auto-oprire care pune aparatul în standby atunci când rezervorul se umple. Mai mult, se aprinde un indicator luminos si este emis un semnal sonor de avertizare.

În fine, dacă ai și copii, funcția Child Lock este una esențială. Se activeaza la apasarea butonului pentru viteza ventilatorului, timp de 2 secunde. Poate fi utilizata in modul Stand By sau Mod de Lucru, dar nu poate fi activata cand rezervorul este plin (si aparatul s-a oprit din acest motiv).

AlecoAir D35 KOSMO

Dincolo de controlul prin panoul de pe partea superioară, ce ne-a mai atras la acest aparat este faptul că se conectează destul de simplu la wi-fi și îl poți controla, de la distanță, prin aplicația de telefon (Android și iOS).

E o soluție excelentă care vine să ofere un plus de utilitate acestui produs. Mai mult chiar, poți controla aparatul cu ajutorul comenzilor vocale prin intermediul asistenților digitali Google Home, Alexa sau Siri, cu care acesta este compatibil.

Merită achiziția?

După o săptămână de folosire în diverse scenarii, ALECOAIR D35 KOSMO se dovedește a fi o alegere optimă dacă vrei să ai aer curat și o umiditate optimă în casă.

Dincolo de filtrarea eficientă a aerului, zgomotul produs de funcționarea acestuia este unul optim (35 DB). Chiar și pe treapta 9, cea maximă, nu a fost unul deranjant. E un zgomot similar cu al unui aparat de aer condiționat.

Ne-a plăcut și faptul că aparatul nu se încinge, nu tremură și că agentul de racire folosit, R290 are impact zero asupra stratului de ozon.

Pentru un apartament de până în 110 metri pătrați, este o achiziție optimă. Pentru spații mai mari, AlecoAir are și alte produse, cu o rază mai mare de acțiune.

Dacă te interesează să-l cumperi sau să afli mai multe amănunte, o poți face de pe site-ul ALECOAIR.

 • Specificatii tehnice

  Alimentare: AC220V-240V/50Hz

  Consum: 420W (27℃,60%RH)

  Curent : 2.8A

  Capacitate de Dezumidificare: 35L/Zi (30℃,80%RH) / 20L/Zi (27℃,60%RH)

  Nivel de Zgomot:  ≤45dB(A)

  Capacitate rezervor: 5.6 L

  Circulare Aer:  280 m3/h (treapta mare de ventilare)

  Refrigerant (Tip/Cantitate):  R290 / 150g

  Temperatura de lucru:  5℃-35℃

  Temperatura de depozitare:  0℃-50℃

  Umiditatea de lucru:  30% – 80% RH

  Umiditatea de depozitare:  20% – 80% RH

  Recomandat pentru incaperi de:  pana la 110 m² (H=2.6m)

  Dimensiuni aparat (LxlxÎ):  390 x 290 x 600 mm

  Dimensiuni cutie (LxlxÎ): 443 x 342 x 680 mm

  Greutate neta:  18,0 kg

  Greutate bruta: 19,5 kg