UBER: Maşinile zburătoare, în următorii 10 ani

Data: 23/01/2018 | Autor: .

UBER: Maşinile zburătoare, în următorii 10 ani

În următorii 10 ani, vor fi oameni care vor zbura în jurul Dallasului. O spune directorul general al Uber Technologies, Dara Khosrowshahi, care afirmă că tehnologia a făcut paşi uriaşi în domeniu, iar masinile zburatoare vor deveni realitate mai repede decat ne asteptam, relatează GadgetReport.ro

Prezent la conferința de tehnologie DLD din Munchen, Dara Khosrowshahi a declarat că maşinile zburătoare nu mai reprezintă un concept science fiction şi că, dincolo de provocările de ordin tehnologic, acestea vor rezolva, odată pentru totdeauna, problema aglomeraţiei din trafic.

Noul şef al UBER a declarat, pe de altă parte, că taxiurile autonome se află la o distanță de 10-15 ani,din cauza eforturilor necesare pentru crearea de hărți 3D și a costurilor ridicate ale senzorilor.

Pe piaţă au apărut deja mai multe prototipuri de maşini zburătoare. Unul dintre cele mai interesante concepte este Airbus Pop.Up, un automobil care spre deosebire de alte concepte de maşini zburătoare, se conduce singur.

Pasagerii nu trebuie decât să spună destinaţia, iar computerul de bord caută cea mai bună rută posibilă, pe şosea sau în aer. Airbus Pop.Up se poate conduce şi de către pasager, însă acesta trebuie să deţină o licenţă de zbor.

Airbus nu este singura companie care visează la o masina zburatoare. Compania slovacă AeroMobil, de exemplu, a anunţat că va lansa pe piaţă, în acest an, un astfel de prototip.

Stefan Vadócz, purtătorul de cuvânt al AeroMobil, a declarat că AeroMobil 3.0 se transformă în câteva secunde din maşină în avion, utilizând infrastructura deja existentă pentru maşini şi avioane.  Modelul este alimentat cu gaz şi are aripi care se pliază.
Maşina zburătoare are două locuri, o autonomie de zbor de 700 km şi o viteză maximă de 160 km/h.

AeroMobil a dat publicităţii un clip video în care prezintă maşina zburătoare. Vedem Aeromobil 3.0 cum pleacă dintr-un hangar, pe autostradă, iar apoi ajunge la o pistă de aterizare unde îşi deschide aripile şi zboară la fel ca oricare avion.

AeroMobil nu a anunţat preţul maşinii zburătoare, însă acesta ar urma să fie de ordinul sutelor de mii de euro. Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial.

GadgetReport.ro vă prezenta, anterior,  proiectul Terrafugia, lansat de americani. Testat în laboratoarele de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), masina zburatoare Terrafugia TF-X va avea o autonomie de zbor de 805 km şi o viteză maximă de 322 km/h. Maşina este gândită pentru patru persoane şi va fi dotată cu un motor de 300 CP.

Potrivit Terrafugia, noua masina zburatoare se află în stadiul de dezvoltare, iar trecerea la producţia de serie va avea loc într-un orizont de 8-12 ani.