Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de seriale, inchis de Parchet!

Data: 8/07/2015 | Autor: .

20150708_070019

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de seriale din Romania, serialepenet.ro, a fost suspendat de autoritati, pe pagina principala fiind plasat un mesaj care anunta ca in cauza exista un dosar penal!

“Acest nume de domeniu este sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art.249 din Codul de procedură penală. Prezentul nume de domeniu face obiectul unei cauze penale”, se arata in mesajul postat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

„Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada 2011 – prezent, prin intermediul a trei site-uri de streaming cu acces restricţionat (care pun la dispoziţia publicului, ilegal, filme şi muzică), mai multe persoane au pus la dispoziţia publicului opere protejate de drepturi de autor şi drepturi conexe, contra unor sume de bani. Valoarea sumelor obţinute din activităţile ilegale şi supuse procesului de spălare a banilor se ridică la 500.000 de lei”, se precizează într-un comunicat al Parchetului.

Serialepenet.ro era unul dintre site-urile care difuza seriale la o calitate video foarte buna, fara publicitate. Accesul era pe baza de abonament, dezvoltatorii trimitand clientilor, contra cost, prin posta, un cod cu ajutorul caruia aveau acces la baza de seriale.

serialepenet.ro

Cele mai multe seriale erau preluate de la televiziunile americane, cu tot cu siglele acestora.

GadgetReport.ro relata, recent, ca autoritatile au declansat o ampla ofensiva pentru inchiderea site-urilor care difuzeaza filme si seriale fara licenta, pe internet. In urma actiunilor politiei, cateva zeci de pagini de internet au fost inchise, inclusiv cele care preluau torenti de pe internet in regim de streaming.

Difuzarea de productii audio-video fara licenta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 4 ani sau cu amenda de la 2.500 lei  la 40.000 lei. Infractiunea vizeaza punerea la dispozitia publicului, inclusiv prin Internet sau prin alte retele de calculatoare, fara consimtamantul titularilor de drepturi, a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe sau de drepturi sui-generis ale fabricantilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel incat publicul sa le poata accesa in orice loc sau in orice moment ales in mod individual.

Media Pro a fost una dintre companiile care a sesizat autoritatile privind existenta unor astfel de site-uri, incercand astfel sa isi protejeze platforma Voyo.ro.

Printre site-urile reclamate la CNA, pentru care s-a cerut autoritatilor blocarea acestora de catre providerii de internet se afla www.xfilmeonline.net,www.filmepeales.com, www.filmedecomedie.info,www.filmeonlinefree.ro, www.filme-noi-online.com, www.filmesubtitrateonline.net,www.filme-free.ro , www.cinemo.ro,  www.990.ro, www.divxonline.biz,www.filmehd.net, www.filme-online-gratis.com, www.filmulde10.com, www.filmesubtitrate.info, www.filmesubtitrateonline.net, www.filme-subtitrate.org, www.filme-subtitrate.info, www.filme.online-pe.net,www.filme.online-pe.net, www.filme-online-subtitrate.eu, www.filme-subtitrate.ro,www.hdfilmeonline.info,www.filme-2012.com, www.opticmovie.com, www.cinemaxx.ro, www.1filme.ro, www.filmeonline3d.ro,www.filmeonlinetari.com, www.filmehd-online.net. www.filmeonlinehd.biz, www.seriale-filme.info,www.serialedetop.com, www.serialul.net, www.filmeonline.org, www.filmemisto.com, www.superfilme.net,www.vplay.ro, www.serialepenet.ro, www.tvpug.com, www.neededspark.blogspot.ro,www.deseneanimateonline.info, www.freshon.tv.

Pentru clienti, inchiderea serialepenet.ro si a altor pagini de profil reprezinta o veste proasta in conditiile in care alternativele legale sunt inca putine. Ofertele in genul Voyo sunt inca reduse la nivel calitativ, iar intrarea pe piata a unor servicii precum Netflix este o chestiune de viitor.

Pe piata mai exista insa cateva site-uri destul de ok, precum filmehd.net, cinemaxx.ro, 990.ro, filmeonline.org.