Unul dintre cele mai populare posturi TV din SUA se lansează în România

Data: 28/10/2014 | Autor: .

AMC-Logo1

AMC, unul dintre cele mai urmărite posturi TV din SUA, va debuta în România în data de 5 noiembrie 2014, urmând să ia locul MGM Channel. Lansarea în România marchează debutul televiziunii la nivel european.

Lansarea AMC în România face parte din intrarea internaţională în faza operaţională, canalul TV lansându-se şi în alte ţări ale Europei Centrale şi de Est în aceeaşi zi, pe 5 noiembrie.

AMC este singura televiziune prin cablu din istorie care a câştigat un premiu Emmy pentru Cel Mai Bun Serial Dramatic patru ani la rând cu “Mad Men” şi şase ani din ultimii şapte cu multi-laureatul “Breaking Bad”. În plus, reţeaua are cel mai urmărit serial dramatic de pe cablu din istorie şi show-ul numarul 1 preferat de adulţii cu vârste între 18-49 ani din ultimii doi ani – “The Walking Dead”.

AMC va aduce în premieră exclusivă în România două seriale originale: Halt and Catch Fire şi The Divide, ambele subtitrate în limba română.

The Divide va începe de la ora 22:00 a doua zi, pe 6 noiembrie, cu noi episoade în fiecare joi. Zilele de miercuri şi joi vor fi dedicate în viitor premierelor de seriale.

AMC va oferi de asemenea filme speciale, precum cele semnate de Woody Allan, în fiecare marţi din noiembrie – Manhattan, Interiors, Another Women, Broadway Danny Rose, Crimes and Misdemeanors, Radio Days sau clasicele – Capote, Bad Influence şi The Long Goodbye.

AMC difuzează în premieră exclusivă Halt and Catch Fire de la ora 22:00 în data de 5 noiembrie, cu noi episoade în fiecare miercuri.

Halt and Catch Fire este un serial creat de producătorii executivi ai premiatului serial AMC, “Breaking Bad”. Surprinde apariţia erei computerelor personale de la începutul anilor ‘80, când un trio neobişnuit – un vizionar, un inginer şi un geniu – îşi asumă riscuri atât personale, cât şi profesionale în cursa construirii unui computer ce va schimba lumea pe care o ştim.

Seria de 10 episoade este creată de Christopher Cantwell şi Christopher C. Rogers, iar producătorii executivi sunt showrunner-ul Jonathan Lisco, Mark Johnson (Breaking Bad, Rectify) şi Melissa Bernstein. Filmat în Atlanta, serialul îi are în rolurile principale pe Lee Pace (Guardians of the Galaxy, Marmaduke, Miss Pettygrew Lives for a Day, Twilight partea 1 şi 2), Scoot McNairy (Argo) şi Mackenzie Davis (Smashed).
The Divide este scris şi co-creat de Richard LaGravenese (Behind the Candelabra, The Fisher King, The Bridges of Madison County), care a fost nominalizat la premiile Oscar şi Emmy. Lansat în 2014 şi format din opt episoade, serialul este o explorare a moralităţii, ambiţiei, eticii, politicii şi rasei în sistemul judiciar de astăzi, privit prin ochii unei asistente sociale pasionate şi ai unui la fel de pasionat procuror care are însă, alt punct de vedere. Asistenta socială intră în cazul unui deţinut condamnat la moarte pentru crimă, pe care ea îl consideră nevinovat, dar se trezeşte că se confruntă cu împătimitul procuror. Serialul este despre confruntarea lor, vieţile lor personale şi vinovăţia sau nevinovăţia unui deţinut.

“Din 2015 plănuim să difuzăm noi programe la doar câteva zile distanţă de debutul lor în SUA, astfel ne asigurăm că programele AMC sunt disponibile telespectatorilor noştri foarte repede” , a spus Málnay B. Levente, Chief Executive Officer al AMC Networks International – Central Europe.