UPC da o LOVITURA in razboiul drepturilor TV. Va transmite LIGA 1

Data: 5/06/2014 | Autor: .

liga 1Al doilea mare jucator din piata serviciilor de televiziune prin cablu din Romania, UPC, va transmite in urmatorii cinci ani meciurile din Liga I la fotbal. Ultimele sezoane au fost transmise de principalul rival, RCS-RDS. Ne mutam pe UPC?

UPC si Focus Sat au anuntat, printr-un comunicat de presa, ca vor transmite toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 și din Cupa Ligii in urmatorii 5 ani. Operatorii telecom au semnat recent un acord de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua canale Look TV și Look Plus.

“Am ajuns la un acord cu grupul care deține drepturile pentru Liga 1 și Cupa Ligii și vom transmite meciurile in perioada 2014 – 2019. In afara zonei de acoperire UPC, cele doua canale vor putea fi urmarite la nivel național prin platforma de satelit Focus Sat”, a declarat Robert Redeleanu, CMO UPC Romania.

Liga Profesionistă de Fotbal a vandut drepturile TV din Liga1 pentru următorii 5 ani catre firma malteză Intel Sky Broadcast pentru 27,5 milioane de euro pe sezon.

Intel a preluat si posturile TV Look TV si Transilvania Live, prin intermediul carora va transmite meciurile de fotbal.  Ulterior, reprezentantii companiei au inceput discutiile cu distribuitorii de cablu pentru a renegocia preturile de difuzare.

Nu este exclus ca acest demers să influenteze in mod direct tarifele de abonament TV, in sensul majorarii acestora.

RCS-RDS, principalul jucator din piata telecom, nu a anuntat pana acum daca va prelua sau nu meciurile din Liga 1. Cert este ca ambele canale care vor transmite partidele, Look TV și Look Plus, se afla in prezent in grila operatorului de televiziune prin cablu.

RCS-RDS a fost principalul difuzor al partidelor din Liga I in ultimele sezoane reusind, prin preluarea drepturilor TV, sa isi aduca un numar important de abonati.

In ultima vreme, pentru a compensa pierderea drepturilor TV pentru Liga 1 si a preveni migratia clientilor, RCS-RDS a demarat o ampla campanie de fidelizare a abonatilor, prin oferirea de abonamente la preturi reduse insotite de gadgeturi in rate – televizoare, tablete si, mai nou, telefoane mobile.

Cum iti iei tableta sau televizor in rate de la RCS afla de AICI , iar cum beneficiezi de oferta de telefoane mobile poti vedea AICI