Vacheron Constantin Reference 57260. Ceasul care costă 5 milioane de dolari

Data: 17/06/2016 | Autor: .

Vacheron Constantin Reference 57260. Ceasul care costă 5 milioane de dolari

Vacheron Constantin a lansat cel mai complicat ceas din lume. Vacheron Constantin Reference 57260 are un mecanism hand made din oţel, aur şi diamante. Preţul? Da, aţi citit bine, costă 5 milioane de dolari.

Ceasul are o carcasă rotundă, de 98 mm şi o grosime de 50,5 mm, din aur alb de 18 k. Înăuntru au fost puse la un loc 2800 de componente care, sincronizate, îi asigură 57 de funcţii distincte. Şi nu vorbim de un smartwatch.

Prima, bineînţeles, prezintă ora exactă, cu ore, minute, secunde. Ceasul poate fi setat să arate şi ora de pe un alt fus orar.

The Vacheron Constantin Reference 57260 pocket watch is the most complicated mechanical watch ever made.

Vacheron Constantin Reference 57260 mai include un indicator de zi-noapte, trei calendare diferite (gregorian, iudaic – Hebrew, Zodiac), indicatoare pentru numărul zilelor, săptămânii şi anilor, conform standardului ISO 8601.

A look at the Reference 57260's dizzying movement.

Ceasul are si un cronograf, care permite proprietarului să înregistreze timpul în diverse variante, alaturi, bineinteles, de un sistem de alarma  care poate fi setat cu melodii diferite, inclusiv una care imita clopotul din Westminster Cathedral din Londra.

A rare Hebrew perpetual calendar that also shows the date of Jewish holy day Yom Kippur.

Vacheron Constantin Reference 57260 mai oferă utilizatorului posibilitatea de a vedea cum stă cu autonomia ceasului. Sunt şase indicatoare speciale, câte unul pentru fiecare funcţie.

The sunrise/sunset and length of day/length of night indicators frame the 3D tourbillon.

Dacă v-am stârnit interesul şi vreţi să îl cumpăraţi, vestea proastă este că a fost făcut pe comandă. Cu alte cuvinte, Vacheron Constantin Reference 57260 este unic şi aşa va rămâne. Cine vrea un asemenea produs şi are banii necesari, va primi un ceas unic, cu alt nume şi alte facilităţi.

The various chiming settings are controlled by switches and crowns on the sides of the watch.