Vision Next 100. BMW a lansat un nou concept spectaculos

Data: 9/03/2016 | Autor: .

BMW Vision Next 100

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de existenţă, BMW a lansat un nou concept care vine să anticipeze cum vor arăta automobilele viitorului. Vision Next 100 demonstrează că există deja foarte multe invenţii care vor transforma în mod radical modul în care vor arăta maşinile.

BMW afirmă că Vision Next 100 combină sportivitatea unui coupe cu eleganţa şi dinamismul unui sedan, relatează GadgetReport.ro.

Cu o lungime de 4,90 metri şi o înălţime de 1,37 metri, automobilul are dimensiuni exterioare compacte. Cu toate acestea, în interior, are dimensiunile unui sedan BMW de lux.

Maşina, care seamănă cu celebrul Batmobile din filmele lui Tim Burton, are, bineînţeles, pilot automat şi o interfaţă inteligentă care oferă şoferului asistenţa necesară, de la informaţiile de care are nevoie, precum traseul, condiţiile meteo şi pericolele de pe drum, la intervenţia în caz de potenţiale evenimente rutiere, pilotul automat fiind capabil să intervină dacă şoferul nu reacţionează în caz de pericol.

Pentru a oferi conducătorului mai mult spaţiu de acces, volanul este la acelaşi nivel cu bordul. Odată aşezat, întreaga gamă de sisteme este activată prin apăsarea logo-ului BMW din mijlocul bordului. Uşile se închid, volanul înaintează, iar experienţa condusului începe.

În varianta „ease mode”, volanul şi consola centrală a BMW Vision Next 100 se retrag, iar scaunele se mută în aşa fel încât şoferul şi pasagerii să se poată relaxa în timp ce pilotul automat preia controlul automobilului.

La interior, BMW  a folosit în primul rând ţesături realizate din materiale reciclate sau regenerabile. Componentele de carbon vizibile şi invizibile, precum panourile uşilor, sunt realizate din reziduuri rezultate din producţia normală de fibră de carbon. În viitor, alegerea materialelor va deveni şi mai importantă pe tot parcursul proceselor de design şi producţie.

Roţile mari sunt poziţionate la limita exterioară a caroseriei, oferind automobilului atitudinea dinamică specifică BMW. Când vine vorba de aerodinamică, Alive Geometry exterioară contribuie la un efect remarcabil: când roţile pivotează pentru direcţionarea automobilului, caroseria le menţine acoperite ca şi cum ar fi un înveliş flexibil, acomodându-se diferitelor poziţii ale acestora. Designul inovator al BMW VISION NEXT 100 oferă un coeficient de rezistenţă extrem de redus, 0,18.

Vedeţi imagini cu maşina concept a celor de la BMW în clipul video de mai jos.