Volvo Polestar 1. Cum arată bolidul electric de 600 cai putere

Data: 18/10/2017 | Autor: .

Volvo Polestar 1. Cum arată bolidul electric de 600 cai putere

Polestar, divizia de automobile electrice a Volvo, a anunţat primul său model, botezat Polestar 1. Şi nu este o maşină oarecare. Hibridul are numai puţin de 600 de cai putere şi o autonomie electrică de 149 de kilometri, relatează GadgetReport.ro

Volvo Polestar 1 este un model în 2 uşi, Grand Tourer Coupe,realizat în proporţie de 45% din fibră de carbon, şi care oferă o propulsie hibridă formată dintr-un motor pe carburant clasic şi un propulsor electric. Acestea asigură, împreună, 600 de cai putere la 1000 Nm.

Volvo afirmă că aceasta va fi prima şi singura maşină din noua gamă Polestar care va include şi un motor clasic, urmând ca viitoarele modele să fie exclusiv electrice.

Construit în centrul de creaţie din Chengdu, China, Polestar 1 va ajunge pe piaţă în 2019, la un preţ încă neanunţat.

Următoarele modele vor fi Polestar 2, o maşină de clasă medie construită pe platforma C30, ce urmează să fie lansată în a doua parte a anului 2019 şi care va concura cu Tesla Model 3, şi Polestar 3, un automobil cu iz de SUV, în 2020.

GadgetReport.ro relata, recent, că Volvo a devenit extrem de interesată de maşinile electrice după ce, inclusiv pe piaţa suedeză, vânzările Tesla au explodat, semn că publicul este tot mai interesat de maşinile ecologice.

CEO-ul VOLVO Cars din SUA a declarat recent, citat de GadgetReport.ro, că autonomia, siguranţa şi tehnologia vor fi principalele atribute ale noilor automobile.