Vrei să faci un selfie? 10 reguli pe care trebuie să le ştii

Data: 29/11/2016 | Autor: .

Vrei să faci un selfie? 10 reguli pe care trebuie să le ştii

Ţi-ai făcut poze selfie cu prietenii, cu cei dragi, şi nu de fiecare dată ai fost mulţumit de calitatea imaginii? Există câteva trucuri care te pot ajuta să obţii o fotografie mai bună. Află detalii de pe GadgetReport.ro

1.Scoate husa de la telefon! Chiar dacă îţi sună ciudat, există mulţi oameni care încearcă să îşi facă poze cu husa pusă pe senzorul de cameră. Multe dintre ele au un plastic transparent în zona respectivă însă care blurează imaginea. Aşa că verifică-l!

2.Şterge senzorul foto înainte să faci o fotografie! De la transpiraţie sau de la amprente, este posibil ca
senzorul să fie acoperit cu murdărie, astfel încât imaginile captate să arate foarte prost.

selfie-hdr-telefon

4.Incearcă să ţii mâna cât mai fermă. Orice tremurat va face ca imaginea să nu iasă conform aşteptărilor, mai cu seamă daci faci poze cu camera mai puţin performantă, de pe faţa telefonului.

selfie-beyonce

5.Apropo de senzori. Caută să faci selfie-urile cu camera principală, cea de pe spatele telefonului. Ştiu că îţi este dificil, pentru că nu te vezi în timp real, însă calitatea imaginii va fi incomparabil mai bună.

6.Dacă eşti într-un club şi este întuneric, este absolut necesar să foloseşti camera de pe spate! Are blitz şi te vei vedea în fotografii. În plus, mergi în setări şi selectează modul de fotografiere pe timp de noapte. O să vezi că pozele tale arată mult mai bine.

selfie-gadgetreport-27.Setează funcţia HDR ca fiind activă. Îmbunătăţeşte calitatea imaginii şi îi dă un plus de culoare şi strălucire.

8.Foloseşte-te cu încredere de funcţia care elimină efectul de tremurat. Îţi va fi de folos mai ales în locurile aglomerate.

9.Atunci când îţi faci un selfie şi foloseşti camera principală, încearcă modul burst shot sau best picture. Smartphone-ul îţi va face mai multe fotografii instant dintre care o vei putea alege pe cea mai bună.

10.Foloseşte-te de soft-urile telefonului pentru a prelucra fotografia. Joacă-te puţin pe expunere, accentuează culorile, background-ul, luminozitatea, dă-i un decor. Vei descoperi că fotografiile vor căpăta un alt look, mult mai atractiv decât poza clasică.