Vrei să îți cumperi o dronă? De ce nu merită DJI Mavic Air 2

Data: 28/04/2020 | Autor: .

DJI a lansat astăzi noua dronă Mavic Air 2, a doua generație a Mavic Air, gadget lansat în 2018. Drona are specificații excelente, un preț foarte bun dar, cel puțin în România, va avea puțini clienți dintr-un motiv ce ține de legislația dură din țara noastră, relatează GadgetReport.ro

Drona DJI Mavic Air 2 cântărește 570 de grame și, potrivit legii, dronele care au peste 500 de grame trebuie înregistrate la AACR.

Legislația în vigoare te obligă la înregistrarea ei și anunțarea fiecărui zbor. Înregistrarea dronei costă 107,1 euro, la cursul BNR, însă fiecare plan de zbor va trebui aprobat de autorități. Altfel riști o amendă consistentă și confiscare dronei.

Autorizarea fiecărui zbor trebuie făcută prin anunț telefonic la Centrul de Operațiuni Aeriene al Ministerului Apărării.

Zborul în intravilan ori peste zone dens populate sau mulțimi de oameni este permis doar cu aprobarea Ministerului Apărării sau a unei cereri trimise la AACR, atât timp cât decolarea/aterizarea se fac în extravilan.

Dacă vrei o dronă sub 500 de grame, alege prima generație Mavic Air (430 grame) sau DJI Spark, care are 300 de grame.

Dintre cele două, îți recomandăm DJI Mavic Air. O poți cumpăra de AICI.

DJI Mavic Air 2, o dronă excelentă

Dacă ai însă de gând să cumperi o dronă de calitate, pe care să o înregistrezi oficial, noua dronă DJI Mavic Air 2 este o opțiune foarte bună, având o autonomie excelentă de zbor, de 34 de minute, față de 21 de minute – autonomia primei generații.

Mavic Air 2 are un senzor de 1/2-inch 48-megapixel Quad Bayer, care permite înregistrarea 4K la 60 fps, cu HDR, și face fotografii la 12/48 MP.

Drona este capabilă să înregistreze și în slow motion la cu până la 240 fps in 1080p.

Cu ajutorul funcțiilor FocusTrack, Spotlight 2.0 și ActiveTrack 3.0, drona este capabilă să urmărească un subiect și să evite orice obstacole în timp ce îl filmează.

Mavic Air 2 este capabilă să transmită semnal de la 10 kilometri distanță, atât pe 2.4GHz cât și pe 5.8GHz. Primul Air avea o rază de acțiune de numai 4 km.

Mavic Air 2 este și mai rapidă, având o viteză maximă de 68.4 kilometri pe oră.

Mavic Air 2 poate fi precomandată începând de astăzi la prețul de 799 de euro, un preț excelent pentru capabiltățile sale. Există și o versiune all-inclusive, de 988 euro, care include două baterii extra, o carcasă, un hub de încărcare și un filtru special.

Mavic Air 2 va ajunge în magazine în luna mai.