Orice televizor va deveni Smart TV cu Android TV. Noul Chromecast Ultra, gata de lansare

Data: 29/04/2020 | Autor: .

Orice televizor va deveni Smart TV cu Android TV. Noul Chromecast Ultra, gata de lansare

Google pregătește lansarea, în următoarele săptămâni, a celei de-a doua generații Chromecast Ultra. Gadgetul va include o telecomandă, asistentul Google și va transforma practic orice televizor, inclusiv cele de acum 20 de ani, în smart TV-uri cu sistemul de operare Android, relatează GadgetReport.ro

Media player-ul Chromecast este unul dintre cele mai bune produse lansate în ultimii ani și a fost cu siguranță un succes pentru Google. De-a lungul anilor, compania a continuat să îmbunătățească dispozitivul, schimbând designul și lansând o versiune, Chromecast Ultra, cu funcții suplimentare.

După ce Gadgetreport.ro relata, în martie, despre faptul că Google lucrează la o nouă generație Chromecast Ultra, noi dovezi vin să susțină că dezvoltarea gadgetului este în faza finală, iar lansarea va avea loc cât de curând, în următoarele săptămâni.

AVANTAJELE LUI CHROMECAST ULTRA 2

Potrivit BGR, dacă la prima vedere, dongle-ul va fi asemănător modelului Chromecast 2018, cu noul logo Google și un conector HDMI similar cu modelul Ultra actual, marea schimbare vine din zona de software.

Chromecast Ultra 2 va include sistemul de operare Android TV astfel că, odată cuplat la orice televizor prin mufa HDMI, îl va transforma, practic, într-un smart TV cu toate aplicațiile din Google Play.

Chromecast Ultra 2 va putea fi adaptat la orice tip de televizor, inclusiv la cele clasice, de acum 20-30 de ani, fără HDMI, cu ajutorul unui adaptor care costă 10-15 lei.

Noul dispozitiv va livra semnal în 4K HDR și va include Wi-Fi pe 2,5/5Ghz și Bluetooth 5.0.

Pentru a controla dongle-ul și televizorul, vom putea folosi aplicația de telefon dar și o telecomandă specială, Daydream View, care va veni la pachet cu noul gadget.

Telecomanda va avea un buton pentru Google Assistant și un microfon pentru comenzi vocale.

Interesant este și faptul că noul  Chromecast Ultra 2 va putea fi controlat și cu telecomanda Apple TV.

Noua telecomandă Chromecast Ultra a fost certificată deja de autoritățile din Taiwan, acolo unde va fi produs Chromecast Ultra. MySmartPrice a descoperit dovezile care atestă acest lucru și a prezentat inclusiv o imagine cu noua telecomandă.

 

CÂT VA COSTA NOUL CHROMECAST ULTRA 2?

Modelul actual se vinde cu 69 de dolari în magazinul Google și cu 439 de lei în România. Nu există, pentru moment, detalii despre prețul noului gadget însă acesta, cel mai probabil, nu va depăși nivelul actual, cu tot cu telecomandă, în condițiile în care principalul său concurent, Amazon TV Fire TV Stick 4K , costă 49 de dolari.

Mai sunt, bineînțeles, și alte console care oferă Android TV, însă soluția propusă de Google se anunță a fi una de calitate și la un preț foarte bun.

Potrivit BGR, Chromecast Ultra 2 urma să fie lansat la conferința de dezvoltatori I / O 2020, pe care Google a fost nevoită să o anuleze din cauza pandemiei coronavirusului. Astfel că, cel mai probabil, gadgetul va debuta în cadrul unui eveniment online, la pachet cu noul Pixel 4a, cel mai probabil în luna iunie.

În România îl vom găsi destul de repede, la maxim două săptămâni de la lansare.

Cum îţi transformi televizorul în Smart TV cu 186 de lei