Orice televizor va putea rula Android TV. Lovitura pregătită de Google

Data: 11/03/2020 | Autor: .

Orice televizor va putea rula Android TV. Lovitura pregătită de Google

Google pregătește o adevărată lovitură pe piața gadgeturilor inteligente, urmând să lanseze o nouă versiune de Chromecast Ultra care va transforma orice tip de televizor, inclusiv cele cu tub catodic, în smart TV-uri care rulează sistemul de operare Android TV, relatează GadgetReport.ro

De la lansarea primei versiuni, în 2013, Chromecast a devenit unul dintre cele mai de succes dispozitive de streaming. Asta pentru că acest dongle a oferit posibilitatea de a transforma orice televizor într-unul inteligent, capabil să redea, de exemplu, filmele și serialele de pe Netflix, jocurile din Play, clipurile de pe Youtube și să îl folosești pe post de monitor pentru browsing pe Facebook și alte site-uri.

Cele trei versiuni lansate pînă acum au mers, în esență, pe aceeași soluție. Odată instalat într-o mufă HDMI a televizorului și conectat prin intermediul telefonului sau PC-ului la internet, Chromecast reda tot conținutul multimedia de pe gadgetul gazdă.

Diferențele dintre versiunile Chromecast 1, 2 și Ultra sunt reprezentate, în principal, de puterea de procesare a semnalului, Ultra fiind capabil să redea inclusiv fluxuri multimedia în 4K, spre deosebire de celelalte care sunt limitate la Full HD.

În 2020, Google pregătește o nouă versiune de Chromecast Ultra care va face din acest gadget unul și mai interesant.

9to5Google relatează că gigantul IT  pregătește un Chromecast care va suporta conținut HDR 4K și care va include, în standard, Android TV. Altfel spus, va aduce pe orice televizor sistemul de operare Google, cu toate aplicațiile sale din Play, de la jocuri la Netflix, Youtube, Gmail, Maps, HBO Go și celelalte câteva sute de mii de aplicații din magazinul oficial Google.


Practic, vom putea reda, inclusiv pe un televizor cu tub catodic, orice tip de conținut fără să mai avem nevoie de un telefon sau un laptop pentru că noul Chromecast Ultra va fi controlat cu o telecomandă Bluetooth.

Telecomanda Daydream VR a trecut deja de aprobările oficiale FCC. Potrivit jurnaliștilor, aceasta va avea inclusiv microfon încorporat prin care utilizatorul va putea controla Chromecast-ul, cu asistentul Google Assistant.

Mai mult, telecomanda va fi programabilă, urmând să preia codul de acces al televizorului, astfel că vom putea controla inclusiv volumul și programele din modul clasic, ca o telecomandă normală.

Noul Chromecast va avea un aspect similar cu Chromecast Ultra, însă cu un design actualizat.

Potrivit surselor neoficiale, gadgetul ar putea fi lansat, cel mai probabil odată cu noul smartphone Google Pixel 4a, în iunie sau cel târziu în august.

În prezent, Google vinde Chromecast Ultra cu 69 de dolari. Nu este exclus ca noul dongle să fie vândut la un preț similar, în condițiile în care principalul său concurent, Amazon TV Fire TV Stick 4K , costă 49 de dolari.

Mai sunt, bineînțeles, și alte console care oferă Android TV, însă soluția propusă de Google se anunță a fi una de calitate și la un preț foarte bun.

Cum îţi transformi televizorul în Smart TV cu 186 de lei