Cum îţi transformi televizorul în Smart TV cu 186 de lei

Data: 27/02/2020 | Autor: .

Dacă ai un televizor mai vechi sau unul cu o diagonală mică, care nu este smart TV, si ai vrea să vezi pe el filmele şi serialele de pe Netflix, HBO Go, clipurile de Youtube si jocurile din telefon sau laptop, ai la dispozitie o solutie ieftină, Chromecast. Dongle-ul te ajută să transformi televizorul într-un gadget conectat la internet, capabil să redea tot ce dorești de pe smartphone-ul tău Android sau de pe laptop, relatează GadgetReport.ro

La un televizor LED, Chromecast-ul se conectează la mufa de HDMI. La un televizor vechi, care nu are mufă HDMI, vă trebuie un adaptor VHF-HDMI. Aveţi nevoie de un cablu compozit video, in genul celor folosite la consolele de jocuri, care poate fi găsit în magazine la 10-15 lei.

Din momentul în care aţi conectat gadgetul la router-ul wireless, cu ajutorul aplicaţiei Google Home, disponibilă gratuit în Play, veţi putea controla întreg conţinutul multimedia afişat pe ecran.

Odată dată comanda din telefon, gadgetul va prelua streamingul, iar cu telefonul sau tableta veţi putea face altceva. În plus, cu ajutorul acestuia, veţi putea vedea pe televizor imaginea de pe laptop sau desktop, cu ajutorul browserului Chrome.

Acesta are o optiune dedicată care vă permite să vedeţi pe televizor tot ce faceţi pe laptop/desktop. Adică să vedeţi pe tv filmele şi serialele descărcate în PC, Facebook-ul, paginile de internet, fişierele text etc.

chromecast chromecast-2-gadgetreport

În magazine găsiţi, în prezent, toate cele trei generaţii – Chromecast 1 şi 2 şi Chromecast Ultra.  Ultima permite streamingul 4K, dacă aveţi un televizor 4K Ultra HD, bineinteles. Detalii aflaţi de AICI.

Cert este că primele două generaţii sunt excelente pentru o experienţă media ireproşabilă. Gadgetul Chromecast 1 îl găsiţi la 100-120 de lei, în timp ce Chromecast 2 este vândut la 180-220 lei. Principala diferenţă o reprezintă forma diferită a gadgeturilor.

Dacă aveţi o casă ceva mai mare şi un router cu conexiune 802.11ac Wi-Fi, cumpăraţi-vă Chromecast 2. Are o antenă mai puternică, care permite transferul de date pe benzile 2.4GHz/5GHz, până la 900 Mbps. Chromecast 1 are standardul 802.11b/g/n, cu viteze de până la 300 Mbps.

Standardul AC permite încărcarea clipurilor video FullHD mult mai repede şi conectarea mai multor dispozitive la televizor. Atenţie, însă. Trebuie ca şi routerul vostru wi-fi să suporte standardul AC. Altfel n-are sens să vă luaţi Chromecast 2.

chromecast chromecast-animation-gadgetreport

Cert este că, dacă staţi într-un apartament de bloc, ambele gadgeturi o să vă ofere o experienţă optimă, insesizabilă la nivel de parametri. Important este, totodată, să aveţi o conexiune bună de internet, care să vă permită streamingul online fără întreruperi. Ultra este inca prea scump, la pretul de 450 de lei, pentru a merita investitia.

Google Chromecast 2 îl puteţi cumpăra de AICI.

Dacă vreţi să vedeţi filmele în 4K, pe Netflix, vă trebuie un Chromecast Ultra. Il gasiti pe acest LINK la cel mai bun pret.