Vrei sa nu mai apari pe Google? Cum iti stergi datele de pe internet

Data: 30/05/2014 | Autor: .

Google-Search1Google a lansat un serviciu care permite oricarui utilizator sa isi stearga datele care sunt listate in cautarile afisate de motorul de cautare. Cu alte cuvinte, daca aveti fotografii, informatii sau alte activitati care doriti sa nu mai apara in cautarile Google, acum puteti sa scapati de ele.

Serviciul Google a fost lansat special pentru cetatenii UE, urmare a unei decizii luate recent de Curtea Europeana de Justitie care acorda dreptul de «a fi uitat» pe cel mai important motor de cautare de pe internet.

Pentru a putea fi sterse datele care nu mai doriti sa apara in cautarile Google, trebuie sa completati o cerere speciala, insotita de o fotografie.

«Fiecare solicitare individuală va fi evaluată și se va încerca atingerea unui compromis între dreptul persoanei la confidențialitate și dreptul publicului de a afla și de a distribui informații », afirma Google in pagina unde puteti solicita stergerea informatiilor.

« La evaluarea solicitării, rezultatele vor fi analizate pentru a se stabili dacă includ informații despre dvs., care nu mai sunt de actualitate, precum și dacă aceste informații sunt de interes public (de ex., informații despre escrocherii financiare, despre malpraxis, despre condamnări penale sau despre comportamentul public al funcționarilor guvernamentali) », mai precizeaza Google.

« Pentru ca Google să vă evalueze solicitarea, trebuie să:
(a) specificați adresa URL a fiecărui link care se afișează la căutarea numelui dvs. pe Google și care solicitați să fie eliminat. (Puteți să copiați adresa URL din bara browserului după ce dați clic pe respectivul rezultat al căutării).
(b) explicați (dacă nu este clar) de ce se referă la dvs. pagina din link (sau dacă trimiteți acest formular în numele altei persoane, de ce se referă la persoana respectivă);
(c) explicați de ce această adresă URL din rezultatele căutării este nerelevantă, învechită sau neadecvată », precizeaza Google.

Mai multe detalii aflati de AICI.