Vrei un smartwatch? Top 10 argumente pentru care merita sa-l cumperi (VIDEO)

Data: 15/02/2015 | Autor: .

20150212_094830_resized

Un smartwatch e o fitza, un gadget inutil pe care trebuie sa il pui in priza in fiecare seara si nu iti ofera nimic in plus fata de un smartphone! O opinie care, pana de curand, isi avea argumente ce cu greu puteau fi combatute.

20150215_141655_resizedAparitia noilor generatii de smartwatch-uri, printre care Samsung Galaxy Gear 2, Gear 2 Neo, Gear S si Gear Fit, Motorola Moto 360 si Sony Smartwatch 3, vine sa schimbe aceasta perceptie.

Am testat Samsung Galaxy Gear 2 Neo si Samsung Gear Fit, iar experienta s-a dovedit a fi una pozitiva.

Principalul argument negativ, cel legat de autonomie, este depasit. Gadgeturile tin peste 2-3 zile, in functie bineinteles de modul in care sunt folosite.

Insa chiar si la o utilizare intensiva, nu am reusit sa descarcam Gear 2 Neo decat dupa doua zile, timp in care am folosit playerul audio, apelarea vocala si am sincronizat toate datele din telefon. Am realizat o lista cu argumentele pro-smartwatch, asa cum au rezultat din testele realizate in ultima luna.

 1. Sunt produse in trend. Indiferent in ce loc te afli, ceasul tau va atrage privirile si vei fi intrebat de facilitatile acestuia.

 2. Sunt produse bine inchegate, cu carcase solide si curele bine realizate. Nu am mai avut senzatia de plastic ieftin ca la primele smartwatch-uri, dimpotriva.

 3. Software-urile gadgeturilor nu au generat erori. Se vede ca s-a lucrat serios la optimizarea acestora pentru o experienta touchscreen ideala, avand in vedere ecranele minuscule.

 4. Autonomia a crescut la 2-4 zile. In plus, incarcarea acestora se incheie in maxim o ora.

 5. O data pus la mana, devine un gadget indispensabil. Vei primi pe ceas alerte privind email-urile, post-urile de pe Facebook, Twitter, Instagram etc. Nu va mai trebui, astfel, sa iti verifici tot timpul telefonul.

 6. Modulul de apelare vocala din Gear 2 Neo isi face treaba excelent daca, de exemplu, esti la volan. Vei vorbi cu ajutorul microfonului si difuzorului incorporat, fara sa mai folosesti telefonul.

 7. Aplicatiile de fitness, de la numararea pasilor la monitorizarea somnului, iti vor oferi detalii despre cate calorii consumi, cum te odihnesti etc. Te vor face sa vrei sa te misti mai mult, sa faci sport, sa iti imbunatatesti performantele.

 8. Conectarea la bluetooth este optima si fara intreruperi. Nu am sesizat nicio problema legata de conexiune. In plus, bluetooth-ul nu a consumat decat cu 10% mai multa energie de pe telefon decat in mod obisnuit. Daca reduci luminozitatea ecranului de pe smartphone, vei compensa problema.

 9. Piata accesoriilor a crescut foarte mult, asa ca vei gasi curele de diverse culori si modele, incarcatoare etc. Un modul de incarcare de exemplu, care la primele gadgeturi era imposibil sa il cumperi din Romania, il gasesti acum cu 50-60 de lei.

 10. Gama de preturi s-a extins foarte mult. Gasesti tot felul de ceasuri, de la 200 la 1800 de lei. Depinde ce gadget iti doresti. Daca nu ai o problema cu banii, iti recomandam Moto 360 si Gear S – cele mai spectaculoase produse.

  Ceasul de la Motorola, cel mai bun din piata, il poti cumpara de aici, iar Samsung Galaxy Gear de aici.

  Exista si gadgeturi ceva mai ieftine cu functii absolut ok. Iti recomandam Galaxy Gear 2 Neo (singurele diferente fata de Gear 2 sunt absenta camerei foto – absolut irelevanta, si carcasa dintr-un plastic foarte ok, fata de cel cu insertii metalice de pe Gear 2) si Gear Fit (un gadget mai ales pentru femei), care se comporta excelent si nu genereaza nicio problema (in plus vei gasi o gama larga de accesorii).

  Samsung Gear 2 Neo il poti cumpara de aici, iar Gear Fit de aici. 

  Sfaturi importante – NU cumparati replicile chinezesti ale acestor ceasuri, iar daca gasiti smartwatch-uri la 150-300 lei, este absolut necesar sa le vedeti in realitate, in magazin, sa le conectati la telefon, sa va jucati putin prin meniuri etc. La fel ca si cu telefoanele ieftine, s-ar putea sa aveti surprize neplacute. Asa ca cel mai bine este sa le testati.