Windows 8 va fi lansat in trei variante (VIDEO)

Data: 17/04/2012 | Autor: .

Microsoft va lansa noul sistem de operare Windows 8 in trei variante. W8 va fi gata pana la finele verii, iar Microsoft va incepe vanzarile in luna octombrie.

Daca pana in prezent, Windows-ul era destinat pentru device-uri x86 si x64, noul W8 va fi prezentat in trei variante distincte.

Prima, Windows RT, va fi destinata tabletelor si device-urilor cu procesoare ARM, in timp ce Windows 8 si Windows 8 Pro vor fi compatibile cu celelalte versiuni de device-uri, relateaza Engadget.

Windows Pro va beneficia si de add-on-ulWindowsMediaCenter. Acesta va poate fi descarcat de pe site-ul Microsoft, la fel ca si alte „unelte” pentru encriptare, virtualizare si management al PC-ului.

 GadgetReport.ro a relatat, recent, ca odata cu noul sistem vor fi lansate 40 de PC-uri si 5 tablete cu Windows 8 preinstalat.

Noul Windows 8 va putea porni in doar 8 secunde iar instalarea sistemului va putea fi realizata in numai 52 de minute, in timp ce un upgrade la Windows 7 dura, in medie, 513 minute. Sistemul va putea fi instalat cu doar 11 click-uri, potrivit unui articol postat pe blogul oficial Building Windows 8.

Noul sistem de operare Windows 8 va avea un magazin online din care vom putea cumpara aplicatii, similar Apple Store sau Android Market.

 

Pana la lansarea oficiala, Microsoft a oferit utilizatorilor posibilitatea de a testa versiunea Windows 8 consumer preview.

 

Versiunea  are in jur de 3 GB si permite utilizatorilor sa experimenteze noua filozofie Windows care pune accent, in premiera, pe functiile touch. De altfel, noua versiune Windows 8 este destinata in principal tabletelor.

 

Puteti descarca Windows 8 de aici.