Xbox Music. Microsoft lanseaza maine rivalul iTunes (VIDEO)

Data: 15/10/2012 | Autor: .

Microsoft va lansa marti serviciul muzical Xbox cu care spera sa concureze cu succes nume consacrate precum iTunes, Amazon.com, Spotify sau Pandora. Platforma ce va contine peste 30 milioane de melodii va fi disponibila atat posesorilor de console Xbox cat si utilizatorilor Windows 8.

Serviciul va fi disponibil aici.

Utilizatorii Xbox Music vor putea asculta muzica gratuit in regim nelimitat pe computere si tablete, serviciul fiind finantat prin publicitate, a anuntat luni compania.

Pentru clientii care doresc sa acceseze serviciul de pe consola Xbox sau de pe telefoane mobile,serviciul costa 9,99 dolari pe luna, a declarat Scott Porter, unul dintre managerii proiectului, conform Bloomberg.

Clientii vor avea optiunea sa cumpere melodii si albume, ascultarea de continut achizitionat eliminand componenta de publicitate a serviciului.

Microsoft incearca astfel sa atraga clienti de la magazinele media ale Apple si Amazon.com, precum si ascultatori de la „posturi de radio” precum Spotify si Pandora.

„Microsoft castiga astfel un serviciu solid pe partea de muzica, de care au nevoie de cativa ani, si extinde brandul Xbox in zona de media si divertisment. Un serviciu gratuit de ascultat muzica, cu reclame odata la 15 sau 20 de minute, ar putea fi foarte convingator. Ar putea exercita presiuni uriase asupra unor companii precum Spotify sau Pandora „, comenteaza pentru Bloomberg Michael Gartenberg, analist la compania de cercetare de piata Gartner.

Serviciul va fi disponibil si printr-o aplicatie pe noile smartphone-uri cu sistemul de operare Microsoft Windows Phone 8, asteptate pe piata in luna noiembrie. Anul viitor vor fi lansate si aplicatii pentru Apple iOS si Google Android, noteaza Mediafax.

Microsoft a extins deja serviciul Xbox Live prin includerea de continut TV si sport. Serviciul de muzica al Microsoft va oferi la nivel mondial un catalog cu 30 milioane de melodii.