Xbox One X, disponibilă la precomandă. Cum arată cea mai puternică consolă de jocuri

Data: 20/09/2017 | Autor: .

Xbox One X, disponibilă la precomandă. Cum arată cea mai puternică consolă de jocuri

Xbox One X a debutat la precomandă, în România, primele produse urmând să fie livrate pe 7 noiembrie. Cea mai spectaculoasă console de jocuri construită vreodată costă, pe piaţa românească, 2200 de lei, relatează GadgetReport.ro

Cunoscută şi sub numele de Xbox “Project Scorpio”, noua consolă promite să redea jocurile la un nivel de detaliu cu adevărat incredibil, în 4K, cu suport HDR.

Asta graţie hardware-ului de ultimă generaţie, care include un procesor 6 teraflop GPU tactat la 1.72 GHz şi celor 12 GB de RAM GDDR. Microsoft afirmă că Xbox One X este, astfel, cea mai subţire şi cea mai puternică consolă Xbox construită vreodată.

Din punct de vedere al designului, consola seamănă foarte mult cu Xbox One S. La fel ca şi generaţia precedentă, are o intrare și o ieșire HDMI, însă lipsește portul dedicat de Kinect. Consola folosește o soluție de răcire lichidă.

Pe piaţa românească, la eMAG, consola costă 2199 lei, fiind disponibilă la precomandă (LINK AICI). Preţul este puţin mai mare decât cel pentru Xbox One S (299 dolari), însă acesta este justificat de hardware-ul superior, fără precedent în industria jocurilor.

Vestea bună este că şi cei care nu au monitoare sau televizoare 4K, cu suport HDR, vor putea să vadă jocurile la un nivel calitativ spectaculos, graţie optimizării automate pentru rezoluţia Full HD.

Xbox One X este compatibilă cu toate jocurile de Xbox One și cele de Xbox 360. De asemenea, toate accesoriile pe care le aveți de la Xbox One sunt compatibile cu Xbox One X.

Singura problemă este că, cel puţin în prezent, jocurile în 4K pot fi numărate pe degete, însă Microsoft promite că oferta va deveni tot mai variată. Mai multe detalii despre consola aflati de pe site-ul oficial.

Până să vedem Xbox One X pe piaţă, o alternativă excelentă ca raport preţ-calitate o reprezintă Xbox One S, consolă care, de asemenea, prezintă jocurile în format Ultra HD 4K. Un review complet al consolei, care costă 1140 de lei în România şi pe care o puteţi cumpăra de aici, vedeţi în clipul video de mai jos.