Yamaha Motobot. Primul robot care conduce o motocicletă

Data: 30/10/2015 | Autor: .

Yamaha Motobot. Primul robot care conduce o motocicletă

Producătorul japonez Yamaha a conceput un robot care poate conduce o motocicletă. Yamaha Motobot va fi folosit pentru a îmbunătăţi siguranţa motocicletelor pe care le fabrică.

Yamaha a refuzat să dezvăluie mai multe detalii despre robot, dar spune că este în întregime autonom.

Este vorba despre o motocicletă de teste pentru un robot umanoid autonom construit să performeze ca un om pe un motor Yamaha. Momentan, suntem în curs de testare cu scopul de a dezvolta robotul Yamaha Motobot pentru a conduce motocicleta nemodificată pe o pistă de curse la mai mult de 200 km / h”, se arată într-un comunicat Yamaha, preluat de Daily Mail.

Yamaha a realizat și un videoclip de prezentare al motocicletei, model R1M modificată, condusă de robotul umanoid, anunțând încă din startul clipului că este vorba de un proiect care țintește un duel cu cel mai bun motociclist al planetei, Valentino Rossi.

‘Am fost creat să te depășesc. Îmi îmbunătățesc performanțele zi de zi’ spune Motobot, care este dotat cu o voce robotică, în videoclipul de prezentare, în care motocicleta rulează cu viteza de 100 de km/h de pe pista unui aerodrom abandonat.