YouTube Romania, aproape de lansare. Artistii romani vor primi bani pentru piesele lor

Data: 22/03/2013 | Autor: .

youtube-645x430Google pregateste lansarea YouTube Romania. Canalul este asteptat cu mare interes de artistii romani care urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site, in baza unui contract semnat, pe 6 martie, intre Google Ireland Limited si UCMR-ADA.

Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania – Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezinta pe teritoriul Romaniei 7.800-7.900 de compozitori si textieri de muzica, si-a informat membrii ca, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o „Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul YouTube, noteaza Mediafax.

„Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming”, se spune in anuntul UCMR-ADA.

Organismul de gestiune a drepturilor de autor isi atentioneaza membrii ca „data intrarii in vigoare a autorizatiei-licenta neexclusiva este data lansarii platformei YouTube-Romania”.

„Aceasta data este stabilita de partenerii nostri de la Google, iar modalitatea de comunicare catre public va fi, cu siguranta, una de impact mediatic”, precizeaza UCMR-ADA.