10 sfaturi despre cum să-ţi protejezi contul de Facebook

Data: 27/11/2017 | Autor: .

 

10 sfaturi despre cum să-ţi protejezi contul de Facebook

Dacă vrei să nu ai probleme cu Facebook-ul, să îţi spargă cineva parola sau chiar să îţi steargă contul, e bine să îţi iei câteva măsuri de siguranţă. Ţi-am pregătit o listă cu 10 sfaturi care, cu siguranţă, te vor ajuta să ai o experienţă online plăcută şi mai ales sigură.

1. Primul şi cel mai important sfat este să îţi cunoşti prietenii „sociali” – nu accepta pe oricine în lista ta de prieteni.

2. Nu publica pe Facebook informaţii care ar putea ajuta o persoană să-ţi reseteze parola de la contul de e-mail pe care îl foloseşti pentru a te autentifica – majoritatea serviciilor de mail îţi cer răspunsul la o întrebare secretă, pentru a permite resetarea parolei. Câteva exemple – care este actorul tău preferat, ce echipa de fotbal susţii sau care este numele animalului tău de companie

3. Nu da click pe link-uri care par suspecte, chiar dacă vin din partea prietenilor tăi de pe Facebook – foarte multe conturi de Facebook sunt compromise prin simplul fapt că utilizatorii dau click pe link-uri infectate, ajungând apoi să raspandeasca, la randul lor, malware.

4. Foloseste parole diferite pentru diversele conturi online pe care le gestionezi. Daca folosesti o parola universala si aceasta este furata, ai putea pierde accesul la toate conturile in acelasi timp.

5. Fii precaut atunci cand introduci parolele. Doar pentru ca o pagina de pe Internet seamana cu Facebook-ul sau cu un alt site pe care il folosesti, nu inseamna ca acest lucru este si adevarat. Verifica bara de adrese din browser si invata sa faci diferenta intre un URL bun si unul periculos. Daca te indoiesti de legitimitatea unui link, tasteaza URL-ul paginii web (de exemplu, https://www.facebook.com ) in bara de adrese.

6. Nu da click pe aplicatii care iti promit sa-ti dezvaluie cine si cati prieteni ti-au vizionat profilul.  Facebook nu  pune la dispozitie astfel de informatii, iar toate aplicatiile care promit asta nu reprezinta decat spam sau malware.

7. Verifica de doua ori inainte de a permite accesul unei aplicatii la datele tale personale. Citeste cu atentie ce informatii vrea aplicatia sa acceseze, când si cum le va folosi. Daca ai dubii, nu ii acorda accesul deoarece s-ar putea sa te transformi in spammer si sa invadezi cu mesaje nesolicitate wall-urile tuturor prietenilor tai.

8. Foloseste intotdeauna un browser cu toate actualizarile la zi.

9. Trateaza cu precautie orice mesaj care contine o solicitare urgenta sau care iti cere sa actualizezi unele informatii sau sa furnizezi altele noi. De asemenea, mesajele care contin greseli orografice trebuie sa iti atraga atentia, mai ales daca vin de la persoane care, in general, scriu corect.

10. Ai grija ca sistemul tau de operare sa fie cu actualizarile la zi, fie ca este Windows, Android, iOS sau Linux. De asemenea, nu uita sa folosesti o suita de securitate completa, care iti asigura protectie avansata impotriva tuturor categoriilor de atacuri online.