“A 113″. Codul misterios care apare în zeci de filme de la Hollywood

Data: 1/01/2018 | Autor: .

“A 113". Codul misterios care apare în zeci de filme de la Hollywood

De la Simpsons la South Park, Toy Story şi Star Wars, multe dintre filmele de animaţie sau care includ efecte speciale produse de studiourile americane conţin un misterios cod ce apare în imagini. „A 113” a stârnit imaginaţia adepţilor teoriei conspiraţiei care susţin că ar fi vorba de indicativul unei societăţi secrete, relatează GadgetReport.ro

 “Acest cod, ca şi multe altele, ne sunt inoculate în subconştient prin intermediul filmelor de la Hollywood”, susţin adepţii teoriilor extremiste.

Pe lista filmelor unde apare misteriosul “A 113” se află producţii de succes precum Star Wars Episode I: The Phantom Menace, Mission: Impossible – Ghost Protocol, The Avengers, Hunger Games: Catching Fire, Monsters University, Ratatouille sau Finding Nemo.

What is this secret code hidden in so many films and TV shows?

Jurnaliştii de la Gizmodo au găsit însă o explicaţie ceva mai credibilă. Ei afirmă că acest cod ar fi un fel de marcă înregistrată a absolvenţilor Institutului de Arte din California ( CIA – California Institute of the Arts) prin care aceştia încearcă să îşi pună amprenta asupra operelor cinematografice.

Ar fi vorba de o glumă, un fel de amprentă pe care mai mulţi cineaşti cunoscuţi precum John Lasseter, Pete Docter, Andrew Stanton şi Brad Bird o aplică filmelor pe care le realizează.

Jurnaliştii au şi o dovadă pentru teoria lor. La California Institute of the Arts există şi o sală de curs cu indicativul “A 113”.

a113-gadgetPrima dată, codul A 113 a apărut într-un episod din ‘Family Dog’. Aveţi mai jos lista cu toate filmele ce conţin codul misterios.

American Dad!

Amazing Stories

Firefly

Rugrats

The Powerpuff Girls

The Simpsons

Tiny Toon Adventures

South Park

Bobby’s World

Pixar films

Toy Story trilogy

A Bug’s Life

Finding Nemo

The Incredibles

Cars franchise

Ratatouille

WALL-E

Up

Brave (written in Roman numerals)

Monsters University

Other movies (animated and live action)

Hunger Games: Catching Fire

Alpha and Omega

The Iron Giant

Lilo & Stitch

Bugs Bunny’s Lunar Tunes

The Brave Little Toaster

Mickey, Donald, Goofy: The Three Musketeers

The Princess and the Frog

Meet the Robinsons

Terminator Salvation

Planet 51

Star Wars Episode I: The Phantom Menace

DodgeBall: A True Underdog Story

Terra Nova

Mission: Impossible – Ghost Protocol

The Avengers