2K Telecom lanseaza cel mai puternic internet 4G din Romania (VIDEO)

Data: 28/11/2013 | Autor: .

internet-speed-gadgetreport

 2K Telecom, firma detinuta de Sebastian Ghiță, va lansa servicii de internet mobil in standard TDD LTE/4G, la o viteza medie de download de 500 Mbps . Viteza depaseste de cateva ori cele mai bune oferte de la Orange, Vodafone si Cosmote.

Oferta va fi lansata in parteneriat cu Huawei, in prima parte a anului 2014, a declarat marti Dan Croitoru, directorul general al Idilis, companie membra a grupului 2K Telecom, anunțăHotNews.

„2K Telecom este titular al licentei de telecomunicatii mobile in standard TDD LTE, iar Huawei este furnizorul de echipamente de comunicatii, respectiv echipamentele pentru antene si cele pentru utilizatorii finali, inclusiv telefoanele mobile vor fi furnizate de Huawei, ca de altfel si de alti producatori. Licenta obtinuta de 2K Telecom stabileste o acoperire graduala de acoperire, noi speram ca in momentul lansarii sistemului si a serviciilor in Romania sa avem acoperire nationala, deci clientii sa poata efectua atat apelurile telefonice cat si traficul de date la nivel national”, a spus marti Dan Croitoru.

In 2012, 2K Telecom a castigat 2 blocuri de 15 MHz, valabile pentru perioada 2014 – 2029 si pentru care a achitat suma de 6.601.000 euro, reprezentand taxa de licenta. Orange, Vodafone si Cosmote au achizitonat in 2012 licente prin care au posibilitatea să ofere internet LTE/4G la viteze de download de până la 100 Mbps.

Ce inseamna internetul mobil TDD LTE/4G aflati din clipul video de mai jos.