3000 de Hyundai Ioniq 5, vândute în 24 de ore! Un record istoric

Data: 3/03/2021 | Autor: .

Hyundai Ioniq 5 se anunță a fi un succes pentru producătorul sud-coreean. Ediția specială de lansare a SUV-ului compact s-a vândut în numai 24 de ore de la lansarea ofertelor.

Hyundai a primit peste 9000 de cereri pentru cele 3.000 de unități disponibile în cadrul ediției speciale “Project 45”, nume ales după cel al conceptului care a stat la baza modelului.

Producătorul a anunțat, de asemenea, că a primit peste 236.000 de cereri de informații legate de dotările și prețurile noului model Hyundai Ioniq 5.

Ioniq 5 are un design spectaculos și o autonomie excelentă. Mașina are numai puțin de 306 CP și oferă o autonomie de 480 de kilometri.

Hyundai Ioniq 5, lăudată în presă

Hyundai Ioniq 5

Lansarea sa, în 23 februarie, a fost primită cu opinii extrem de favorabile de presa auto din întreaga lume.

Deși are proporții de model hatchback, noul Ioniq 5 este de fapt un SUV de 4.63 m lungime (mai lung față de modelul Tucson, de exemplu), 1.86 m lățime și 1.6 m înălțime. Ampatamentul este de 3.000 mm.

2022 Hyundai Ioniq 5 Review, Ratings, Specs, Prices, and Photos - The Car  Connection

Construit pe platforma E-GMP a grupului asiatic, noul model este puternic inspirat de conceptul Hyundai 45 EV și marchează o rupere față de stilul actual de design al mărcii Hyundai.

Hyundai Ioniq 5 electric SUV has dedicated spot for your bag

La interior, modelul Ioniq 5 abordează un stil minimalist și culori calde. Două ecrane de 12 inch sunt amplasate unul lângă celălalt. Spațiul poate fi configurat, iar scaunele față pot fi pliate. Hyundai a folosit materiale reciclate pentru interiorul noului model.

Primele SUV electrice  Ioniq 5 vor ajunge la clienți în al doilea trimestru al acestui an.

Hyundai Nexo. Un nou record spectaculos pentru mașina cu hidrogen

In urmatorii patru ani, sub umbrela brandului „IONIQ” vor fi introduse pe piata trei modele electrice. Tema care sta la baza gamei EV – „Timeless Value” – aduce designului o abordare nostalgica intr-o maniera contemporana. Pe langa „IONIQ 5” – un CUV, Hyundai va lansa „IONIQ 6” – un model sedan, urmat de „IONIQ 7”, un SUV de clasa mare.

Genesis GV80 2021. Cum arată și cât costă SUV-ul de lux al Hyundai