5 sfaturi pentru a creste autonomia telefonului

Data: 30/04/2015 | Autor: .

5 sfaturi pentru a creste autonomia telefonului

Smartphone-urile fac tot felul de chestii interesante insa, spre deosebire de telefoanele mobile din anii 2000, abia daca rezista mai mult de o zi fara sa fie puse in priza. Este marea problema a smartphone-urilor, iar producatorii n-au gasit inca o solutie eficienta.Exista insa cateva sfaturi practice care va permit sa cresteti autonomia telefonului cu cateva ore. Aveti mai jos cinci dintre cele mai importante.

1. In primul rand, reduceti luminozitatea ecranului. Diferenta se va vedea in cel putin o ora de autonomie in plus. Puteti sa setati luminozitatea pe automat sau sa o dati la minim.

2.Dezactivati internetul mobil atunci cand nu aveti nevoie de el. Fie ca vorbim de conexiunea mobila, fie de cea wireless, aceasta consuma multa energie.

autonomie-telefon

3. Renuntati la aplicatiile pe care nu le folositi. Sunt foarte multe programe care lucreaza in background si consuma din baterie. Cu cat aveti mai putine aplicatii, cu atat mai bine. Daca nu va lasa inima sa renuntati la ele, intrati in setarile telefonului si opriti-le sa lucreze in background. Puteti folosi pentru asta Clean Master, un utilitar gratuit pe care il gasiti in Play.

4. Daca nu aveti nevoie neaparat sa fiti la curent cu toate mailurile si update-urile de pe retelele sociale, dezactivati sincronizarea automata. De fiecare data cand se conecteaza la internet, telefonul consuma multa energie cu actualizarea adreselor de mail, Facebook, etc.

5. Reduceti nivelul de sunet si renuntati la vibratii. Veti vedea ca telefonul consuma multa energie pentru a difuza muzica, alertele si vibratiile. Cu cat nivelul este mai mic, cu atat mai bine.