6 sfaturi esențiale despre cum să îți faci telefonul mai rapid

Data: 9/02/2021 | Autor: .

Dacă simţi că telefonul tău nu mai performează la nivelul din momentul achiziţiei, se blochează şi dă tot mai multe erori, este timpul să iei măsuri. 

1.Iti merge greu telefonul? Actualizeaza aplicatiile si sistemul de operare

Ca sa ai un telefon in regula, care sa se miste bine si fara intreruperi, este esential sa iti actualizezi sistemul de operare, indiferent daca e iOS, sau Android. Intra in “software update” sau “actualizare versiune software” din setari si cauta cea mai noua versiune.

Procedeaza la fel si cu aplicatiile instalate. Sfatul nostru este sa faci asta numai de pe o retea wi-fi, pentru a cele mai multe sunt foarte mari si vei ramane rapid fara pachetul de date mobile din abonament sau de pe cartela.

2.Dezinstalează aplicaţiile pe care nu le foloseşti

Intră în managerul de aplicaţii si dezinstaleaza-le pe cele care nu le folosesti decat foarte rar. Iti ocupa spatiu in memorie si multe dintre ele ruleaza in background, adica fara sa le vezi pe ecran, consumand din resursele telefonului.

3. Instaleaza doar aplicatii din surse oficiale

Evita sa instalezi aplicatii de pe tot felul de site-uri de pe internet, de pe torenti si alte surse alternative. Sunt pline de virusi, de programe spion, si iti instaleaza tot felul de alte aplicatii de care vei scapa cu mare greutate. Asa ca, daca ai telefon Android, descarca aplicatii numai din Play, iar daca ai un iPhone, doar din App Store.

4. Incearca sa eviti widgeturile

Chiar daca arata bine, multe dintre ele, precum cele de meteo, stiri, update-uri de Facebook etc., consuma resurse importante, iar performanta telefonului tau va avea de suferit.

Daca nu ai un smartphone de ultima generatie, ar fi bine sa pastrezi ecranul curat, fara prea multe aplicatii care necesita actualizari tot timpul.

5.Renunta la wallpaper-ul Live

Stim ca arata bine imaginile miscatoare, ca efectele vizuale sunt absolut fascinante, insa pretul pe care trebuie sa-l platesti pentru aceste wallpapere este unul prea mare.

Procesorul, memoria si placa video sunt supra-solicitate, iar bateria se consuma mai repede. Merita? Sfatul nostru este sa cauti o imagine de fundal simpla, intr-o culoare inchisa.

6.Reseteaza-l

Dacă ai parcurs paşii de mai sus şi tot se mişcă foarte greu, resetează-l. Intri în „Back up & Reset” şi dai „Factory data reset” sau, în româneşte, „revenire la setările iniţiale”.

Nu uita, înainte, să apeşi pe butonul de „back-up my data”, ca atunci când reinstalezi telefonul, să nu pierzi informaţii esenţiale. Un alt lucru important – înainte de a reseta telefonul, asigură-te că ştii parola la contul de Gmail asociat telefonului. Vei vedea că, din momentul în care l-ai reiniţializat, telefonul se va comporta mult mai bine.