A fost descoperit elixirul tinereţii? Vom trăi cu 35 ani mai mult!

Data: 8/02/2016 | Autor: .

A fost descoperit elixirul tinereţii? Vom trăi cu 35 ani mai mult!

Cercetătorii de la Mayo Clinic, din Minnesota, SUA, au anunţat că au reuşit să prelungească viaţa unui şoarece cu 35%, prin manipularea genetică. Potrivit experţilor, descoperirea, demnă de elixirul tinereţii, ar putea lăsa loc pentru dezvoltarea unei soluţii de tratament care ne va prelungi viaţa până la 120-135 de ani!

Jan van Deursen, şeful catedrei de Biochimie si Biologie Moleculară de la Mayo Clinic a declarat că procedeul, considerat unul revoluţionar, a constat în eliminarea celulelor senescente, care activează procesul de îmbătrânire a organismului, relatează GadgetReport.ro

„Celulele senescente reprezintă un mecanism biologic care funcţionează ca un fel de frână de urgenţă folosită de organism”, a declarat cercetătorul. În urma manipulării genetice, şoarecii testaţi au trăit cu 25-35% mai mult şi, în plus, au fost mai sănătoşi pe durata vieţii.

Studiul, citat de Edgadget, arată că şoarecii modificaţi genetic au avut o activitate cardiacă şi renală mult superioară celor obişnuiţi, fapt care le-a asigurat o stare fizică net superioară.

Cercetătorul Darren Baker, de la Mayo Clinic, a declarat că procedeul privind ” elixirul tinereţii ” se află încă în faza primară şi că va mai dura o perioadă până să devină o certitudine. Miza principală a savanţilor o reprezintă dezvoltarea unui tratament care să permită stoparea şi eliminarea celulelor cu potenţial distructiv, cum sunt cele canceroase.

“Blocarea genelor senescente ar putea oferi un puternic ajutor organismului uman pentru a face faţă provocărilor generate de boli”, a explicat expertul.

Ipotetic, dacă un astfel de tratament ar deveni realitate, speranţa medie de viaţă ar putea creşte până la 95-100 ani, de la 70 de ani în prezent. Asta înseamnă că nu este exclus ca oamenii viitorului să trăiască 120-135 de ani. Elixirul tinereţii ar deveni, astfel, realitate.

GadgetReport.ro relata, recent, despre o altă invenţie care promite elixirul tinereţii.

Cercetătorii de la Centrul Berkeley pentru Celule Stem din cadrul Universităţii din California au dezvoltat un medicament care întinereşte muşchii şi ţesutul cerebral.

Ideea a pornit de la o descoperire din 2005, când un grup de cercetători a arătat că transfuzia de sânge la şoareci duce la întinerirea celulelor stem, relatează ScientAlert.

Savanţii au identificat un inhibitor numit kinaza, agent care transformă forma inactivă a unei enzime în forma activă. Tratamentul stimulează activitatea celulelor stem astfel încât acestea să continue să înlocuiască celulele degradate.

Medicamentul întinereşte muşchii şi ţesutul cerebral, fiind astfel capabil să restabilească integritatea întregului organism şi să redea funcţiile la nivelul înregistrat în tinereţe.

Cercetarea este la început, însă ar putea reprezenta primul pas către un tratament care ar putea reda tinereţea celor în vârstă.

Amănunte aflaţi de AICI.

Descoperire cu iz SF! Tratamentul care promite tinereţe fără bătrâneţe (VIDEO)