Abonaţii Netflix, vizaţi de o tentativă de phishing. Cum îţi protejezi datele

Data: 6/11/2017 | Autor: .

Abonaţii Netflix, vizaţi de o tentativă de phishing. Cum îţi protejezi datele

Hackerii au lansat un atac puternic la adresa abonaţilor Netflix, în tentativa de a obţine datele personale ale acestora, de la identitate la cele privind cardurile bancare. Nu răspundeţi la niciun email nesolicitat care vă cere date confidenţiale, avertizează experții de la Starbyte.

Campania de phishing se derulează printr-un email intitulat „Your suspension notification”, pe care clienţii Netflix îl primesc în adresa personală şi care imită destul de bine mesajele oficiale.

Abonatii sunt avertizati ca li se va inchide contul de Netflix daca nu-si actualizeaza datele de identificare. Acestia sunt incurajati sa dea click pe un buton din mail pentru a-si prelungi abonamentul.

Clienţii care accesează linkul ajung intr-o pagina in care trebuie sa se logheze si sa introduca mai multe date, inclusiv cele atribuite cardului pe baza caruia se face plata abonamentului. Bineinteles ca datele ajung la hackeri care le pot folosi pentru a scoate banii din conturile acestora.

Emailul poate fi evitat, cu uşurinţă, urmărind de unde vine acesta. Câmpul „From” al mesajului nu corespunde domeniului oficial Netflix, fiind asociat adresei vegankiss.net.

Netflix a anunţat, pe de altă parte, că nu solicită date confidenţiale prin intermediul email-urilor, întreaga relaţie cu clienţii desfăşurându-se numai pe pagina oficială şi pe aplicaţia mobilă, ambele securizate pentru a păstra confidenţialitatea informaţiilor.

Prelungirea abonamentului Netflix si plata lunara se realizeaza automat, pe baza datelor existente în sistem, mai precizează Netflix.