Windows Movie Maker 2016, un program fals care vă poate fura datele

Data: 13/11/2017 | Autor: .

Windows Movie Maker 2016, un program fals care vă poate fura dateleMicrosoft a oprit suportul pentru Live Essentials, suita de programe care include  Windows Movie Maker si Live mail. Dacă vă interesează aceste programe, descărcaţi-le exclusiv de pe site-ul Microsoft. Evitaţi linkurile şi adresele false care vă pot aduce programe de phishing în calculator.

Potrivit producătorului de soluţii de securitate Eset, una dintre adresele care vă pun în pericol este www.windows-movie-maker.org. Pagina oferă o versiune falsă, numită Windows Movie Maker 2016.

Versiunea completă poate fi deblocată pentru 30 de dolari.

Experţii spun că nu a existat niciodată o versiune oficială „2016”, deoarece Windows Movie Maker nu a mai fost actualizat de către Microsoft din 2012.

Eset recomandă tuturor celor interesaţi să evite acest site, pentru că se pot trezi cu un program malware care le va fura date esenţiale, precum parolele sau numărul de card, în cazul tranzacţiilor online.

Experţii le recomandă tuturor celor care au instalat Windows Movie Maker 2016 să dezinstaleze rapid programul. Programul oficial Windows Movie Maker poate fi descărcat de pe site-ul Microsoft.

O alternativă gratuită la acest program o reprezintă Shotcut, un software simplu şi uşor de folosit.