Acer ataca piata cu o tableta low-cost (VIDEO)

Data: 7/06/2012 | Autor: .

Acer a lansat la Computex Taipei trade show noua tableta Iconia Tab A110, un gadget ieftin, de sub 200 de dolari, insa cu dotari de ultima generatie. Cu noua tableta, Acer spera sa concureze cu succes Amazon Kindle, viitorul iPad Mini si mult-asteptata tableta produsa de Google impreuna cu Asus.

Noua tableta Iconia Tab A110 vine cu un ecran de 7-inch si o rezolutie de 1280 x 800 pixeli. Are un procesor de ultima generatie NVIDIA Tegra 3 quad-core, 1GB de RAM, un microSD card slot, o camera si conexiune HDMI pentru a putea reda continutul pe un televizor sau monitor. Tableta ruleaza Android 4.0 Ice Cream Sandwich, relateaza The Verge.

Acer Iconia Tab A110 va fi lansata pe piata in trimestrul trei la un pret estimat a fi sub 200 de dolari.

GadgetReport.ro a relatat, recent, ca Google pregateste, impreuna cu Asus, lansarea in urmatoarele luni a primei tablete Nexus 7.

Potrivit Rightware, tableta va veni cu un ecran HD Ready cu rezolutia de 1280×800-pixeli si un procesor NVIDIA’s 4-PLUS-1 Tegra 3 SoC la 1.3GHz. Dezvoltata pe baza modelului Asus Eee pad MeMo, Google Nexus Tablet va avea un ecran protejat de Gorilla Glass si va rula viitoarea versiune de software Android 4.1.

Anuntata inca de anul trecut de seful Google, Eric Schmidt, tableta Google Nexus a intarziat pentru ca Google a incercat sa ii ofere toate atuurile pentru a deveni lider de vanzari, a declarat, anterior, analistul Richard Shim de la DisplaySearch.

Google vrea sa ajunga la o productie intre 1,5 si 2 milioane de unitati. Prin noua tableta, Google spera sa concureze cu succes tableta Kindle de la Amazon care costa 199 dolari, dar si viitorul iPad Mini, care ar urma sa fie lansat in trimestrul III.