Prima tastatura virtuala in relief din lume (VIDEO)

Data: 7/06/2012 | Autor: .

Tactus Technology a prezentat la o conferinta in Boston prima tastatura in relief din lume pentru telefoane mobile, tablete si alte ecrane touch-screen. Aceasta vine sa revolutioneze modul in care percepem in prezent interactiunea cu display-urile telefoanelor si tabletelor.

Tehnologia inventata de Tactus Technology, bazata pe Haptic Responses & Elastic Screen Interfaces, permite utilizatorului sa acceseze butoanele de pe ecran mult mai usor, in conditiile in care acestea ies in relief. Astfel ca experienta tactila, spun inventatorii, va fi mult mai facila.

Nu este foarte clar cand vom vedea implementata aceasta tehnologie. Expertii citati de TG Daily estimeaza un orizont de 3-4 ani.

Urmariti o demonstratie video mai jos.

Gadgetreport.ro a relatat, recent, ca si Apple lucreaza la o asemenea tastatura pentru care a obtinut, in 2010, si un brevet din partea Oficiului de Marci si Inventii din Statele Unite.

 Noile ecrane OLED elastice, propuse de Apple, se vor plia pe functiile accesate de utilizator. Astfel ca, de exemplu, atunci cand veti dori sa scrieti un text pe gadget, va fi generata o tastatura virtuala cu butoane in relief care va usura scrierea mesajului.

Mai multe detalii despre aceasta inventie puteti citi pe patentlyappe.