Acer sare la gatul Microsoft: Ganditi-va de doua ori in legatura cu tableta Surface

Data: 7/08/2012 | Autor: .

Anuntul Microsoft privind lansarea unei tablete proprii nu putea sa-i lase indiferenti pe ceilalti producatori de device-uri ce ruleaza Windows, care se gasesc acum in ipostaza dubla de parteneri si concurenti directi ai companiei americane.

Acer este prima companie care ataca public Microsoft pentru aceasta decizie, prin vocea CEO-ului JT Wang. Acesta a declarat, intr-un interviu acordat Financial Times si citat de The Verge, ca lansarea unei tablete Surface „va crea un impact negativ urias pentru ecosistem si alte brand-uri vor avea o reactie negativa”.

„Nu e un lucru la care sunteti buni, asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa o faceti”, a declarat seful Acer.

Si fondatorul Acer, Stan Shih, a criticat voalat in trecut intentia Microsoft de a patrunde pe segmentul hardware, spunand ca Surface este doar un efort de a-i incuraja pe alti producatori sa creeze tablete Windows 8.

Campbell Kan, seful diviziei de calculatoare personale a Acer, isi pune o intrebare transanta: „Ar trebui sa ne bazam in continuare pe Microsoft sau ar trebui sa gasim alte alternative?”, a declarat acesta pentru FT. Aceasta intrebare si-o vor pune, probabil, si alti producatori de calculatoare in urmatoarele luni, dupa cum comenteaza The Verge.

Microsoft va lansa pe piata tableta Surface pe 26 octombrie, odata cu noul sistem de operare Windows 8. Gadgetul a fost prezentat recent in cadrul unei conferinte de presa la Los Angeles.

Pretul Surface va fi anuntat la scurt timp inainte de data lansarii si va fi “competitiv cu tablete comparabile ARM sau PC-uri Intel din clasa ultrabook”, potrivit Microsoft. Surse din piata afirma ca pretul Surface RT va fi intre 400 si 600 de dolari, iar modelul Pro va costa intre 800 si 1000 de dolari.

Tableta cu display-ul de 10.6 inch se doreste a fi unul dintre competitorii New Ipad insa, din primele date, este putin probabil sa ajunga la cifrele de vanzari spectaculoase ale Apple.

Tableta cu carcasa din magneziu si cu o grosime de 9,3 milimetri arata destul de bine, cel putin la prima vedere. Ecranul pare foarte clar, iar protectia oferita de Corning Gorilla Glass 2 il face aproape incasabil.

Mai multe amanunte despre Microsoft Surface puteti citi aici.