Masinile fara sofer ale Google au parcurs deja aproape 500.000 de kilometri

Data: 8/08/2012 | Autor: .

Masinile care se conduc singure nu sunt doar un hobby pentru Google, iar acest lucru este demonstrat de ultimul post de pe blogul companiei, in care este detaliat progresul acestei tehnologii.

„Vehiculele noastre, dintre care cel putin 10 se afla pe drumuri in fiecare moment, au parcurs pana acum peste 300.000 de mile (482.000 km). Acestea au trecut printr-o gama larga de situatii si conditii de trafic, si nu au fost implicate pana acum in nici un accident”, se arata intr-un post de pe blogul Google, citat de Cnet.

Desi cei de la Google se declara „incurajati de acest progres”, compania avertizeaza ca „avem un drum lung de parcurs” pana ca masinile fara sofer sa devina o tehnologie mainstream. Urmatoarele provocari par a fi drumurile acoperite de zapada, interpretarea semnalelor de la constructiile temporare si abilitatea de a gestiona situatiile „tricky” cu care soferii se confrunta.

Planurile Google pentru masinile care se conduc singure par a fi foarte serioase, iar Eric Schmidt, executive chairman al companiei, declara recent ca acestea vor deveni forma predominanta de transport “in decursul vietii noastre”.