Acoperişul solar Mercedes. O nouă inovaţie pentru casa viitorului

Data: 1/08/2018 | Autor: .

Acoperişul solar este una dintre inovaţiile propuse pentru locuinţele viitorului

Acoperişul solar este una dintre inovaţiile propuse pentru locuinţele viitorului. Pe baza unor panouri solare şi a unor baterii de mare capacitate, vom putea să ne asigurăm gratuit energia necesară pentru gospodărie şi alimentarea automobilului electric. După Tesla, a venit rândul Mercedes să lanseze o soluţie tehnologică completă, relatează GadgetReport.ro.

Împreună cu producătorul de panouri solare Vivint,concernul german propune o soluţie de înmagazinare a energiei captate de acoperişul solar, cu ajutorul unor panouri amplasate pe locuinţe şi a unor baterii capabile să ofere până la 20kWh, relatează GadgetReport.ro

Colaborarea dintre Mercedes şi Vivint va include implementarea tehnologiei folosită de constructorul german în industria auto pentru a optimiza înmagazinarea şi folosirea energiei electrice oferită de panourile solare.

Fiecare panou construit pe baza noii soluţii tehnologice va avea celule de 2.5 kWh astfel că, împreună, acestea vor oferi până la 20 kWh, în funcţie de suprafaţa acoperită cu panouri solare şi necesarul de energie din locuinţă.

20 kWh, cât va fi capacitatea maximă dezvoltată de acoperişul solar, sunt de ajuns pentru a asigura energia electrică necesară pentru o gospodărie complet utilată timp de 20 de ore.

Bateriile rezidenţiale construite de Mercedes ar urma să fie disponibile din a doua parte a anului, mai întâi pe piaţa americană.

ALTERNATIVA OFERITĂ DE TESLA

GadgetReport.ro relata, recent, că SolarCity, compania dezvoltată de Tesla în scopul construirii acoperişurilor solare, va lansa în acest an o soluţie alternativă pentru cei care vor să beneficieze de energia solară, dar nu vor să-şi schimbe acoperişurile caselor .

Soluţia este reprezentată de o nouă gamă de panouri solare care vor fi aşezate pe acoperişurile caselor.

Tesla dezvoltă panourile împreună cu Panasonic, iar oficialii companiei afirmă că, spre deosebire de soluţiile existente în prezent pe piaţă, acestea vor fi subţiri, în culori diverse şi fără niciun element vizibil la suprafaţă (ţevi, cabluri etc.). Producţia noilor panouri solare, de 325W, ar urma să înceapă la vară.

Detalii despre acoperişul solar aflati de pe site-ul oficial dedicat panourilor solare Tesla.

Între timp, SolarCity pregăteşte şi ofertele pentru acoperişul solar pe care Elon Musk le-a prezentat anul trecut, în luna octombrie.

Ţiglele sunt produse din sticlă de quartz, iar Elon Musk susține că acestea vor dura mai mult decât casa pe care o acoperă.

”Avem un acoperiș solar care este mai bun decât un acoperiş normal, arată mai bine, generează electricitate, are o izolaţie mai bună şi, de fapt, are un preţ mai mic decât un acoperiş normal dacă luăm în calcul şi electricitatea”, a afirmat Elon Musk.

Ce se ştie, pentru moment, este că acoperişul solar va fi vândut în patru versiuni: tigle solare cu textură de sticlă, tigle solare mate, tigle solare cu sticlă toscană si tigle solare lucioase.

Ţiglele vor genera suficientă energie pentru consumul unei gospodării, iar cu ajutorul noii baterii Powerwall 2.0, energia neconsumată va putea fi stocată.

Powerwall 2.0 va costa 5500 de dolari și va avea o putere de stocare de 14kWh.