Adidas lansează Biosteel, primii pantofi de sport biodegradabili

Adidas lansează Biosteel, primii pantofi de sport biodegradabili

Concernul Adidas a anunţat lansarea primilor pantofi de sport biodegradabili, adică care se degradează în timp, precum lemnul, în aşa fel încât să nu polueze mediul înconjurător. Noul material, intitulat Biosteel, dezvoltat de compania germană AMSilk, este realizat dintr-o serie de bacterii modificate genetic, care sunt filate într-un fir special, cu o rezistenţă extrem de ridicată, relatează GadgetReport.ro

Materialul biodegradabil Biosteel va fi folosit la noua fabrică Adidas Futurecraft Biofabric, acolo unde vor fi produşi adidaşii biodegradabili. Linia de producţie, aflată în Germania, va produce echipament sportiv sub brandurile Futurecraft M.F.G, Primeknit şi Boost, iar linia de fabricaţie va fi complet robotizată.

Adidas afirmă că M.F.G. („Made for Germany”) este doar un prim pas în eforturile de modernizare a producţiei de echipamente sportive. În curând vor fi lansate şi primele produse din gama Futurecraft, care includ componente realizate din materiale printate 3D.

Adidas este una dintre companiile care s-a implicat activ în dezvoltarea unor materiale alternative la masele plastice dezvoltate din petrol, în scopul protejării mediului înconjurător. Zilele trecute, compania a prezentat şi primii pantofi de sport realizaţi din pungi şi sticle de plastic adunate din ocean.

“Acesta este insa viitorul, o industrie care sa readuca in circuitul productiv materiile care polueaza mediul ambiant”, au declarat oficialii asociatiei Parley for the Oceans, care au lucrat împreună cu Adidas la dezvoltarea pantofilor de sport.

Adidas estimează că primii pantofi de sport Biosteel vor fi lansaţi pe piaţă anul viitor, relatează Engadget.