Adio accidente rutiere! In Michigan se testeaza un sistem revolutionar

Data: 12/09/2012 | Autor: .

Universitatea din Michigan si U.S. Department of Transportation din SUA testeaza, pe strazile din Ann Arbor, Michigan, un sistem de management al traficului rutier care promite sa reduca la minim numarul accidentelor rutiere.

Sistemul foloseste o serie de senzori si camere video, amplasate pe automobile, care comunica intre ele wireless si preintampina evenimentele nedorite din trafic, relateaza Weels.ca

De exemplu, atunci cand doua masini se apropie periculos una de alta, senzorii transmit semnalul de alerta iar software-ul actioneaza automat frana si directia masinii astfel incat sa fie evitata coliziunea.

Proiectul, sponsorizat cu 22 milioane de dolari de autoritatile americane, include peste 3000 de automobile, de la motociclete, autoturisme, autobuze si masini de marfa. Programul este sustinut de Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan, Toyota si Volkswagen.

Potrivit expertilor, tehnologia va permite, in viitor, si eliminarea blocajelor din trafic. Sistemul ar putea fi introdus odata cu pilotul automat dezvoltat de Google. Detalii despre modul in care masinile se vor conduce singure in viitor cititi aici.