ADIO caini si pisici! Pepper, ROBOTUL UMAN care iti tine companie acasa (VIDEO)

Data: 5/06/2014 | Autor: .

pepper-robot

Compania japoneza SoftBank Mobile Corp pregateste lansarea pe piata a primului robot domestic. Pepper iti tine de urat, stie cum sa te faca sa uiti de probleme si te ajuta la curatenie si in bucatarie.

pepperDezvoltat impreuna cu expertii de la Aldebaran Robotics, robotul este capabil sa stea de vorba cu utilizatorul pe baza unor algoritmi speciali dezvoltati de un grup de psihologi – “Emotion recognition software”.

Astfel ca Pepper este capabil sa te faca sa uiti de probleme, sa te distreze, bineinteles in functie de starea psihica si fizica in care te afli.

Mai mult chiar robotul Pepper recita, canta, danseaza si chiar spune bancuri, atent selectate de pe internet. Asta pe langa faptul ca te ajuta in bucatarie sau la curatenie.

“Pentru prima data in istoria omenirii, am realizat un robot care are inima, emotii”, a declarat Masayoshi Son, chief executive la Softbank, potrivit BBC.

 

Pepper are doua brate care genereaza miscari aproape umane, iar ochii acestuia sunt capabili sa reproduca diverse expresii, la fel ca cei ai oamenilor, spun expertii.

Ce nu poate Pepper este sa se miste precum un om, asta pentru ca nu are picioare.

Dezvoltatorii promit ca viitoarele generatii vor fi dotate cu acest “accesoriu”, dupa modelul celebrului robot Asimo, dezvoltat de Honda.

Pepper va ajunge in magazinele din Japonia la pretul de 198,000 yeni, adica 1931 de dolari.