Adio masinilor. Cum arata viitorul in materie de transport (VIDEO)

Data: 6/08/2015 | Autor: .

Adio masinilor. Cum arata viitorul in materie de transport (VIDEO)

In viitor vom lasa masinile in parcare si ne vom deplasa in jungla urbana tot mai mult cu gadgeturi simple si extrem de mobile. Acestea ne vor duce unde vrem cu costuri si eforturi minime.Cum arata viitorul in materie de transport  aflati din materialul GadgetReport.ro

Trafic, aglomeratie, consum de carburant, stres si oboseala. Designerii cauta solutii cat mai simple si ingenioase pentru a ne scoate din jungla urbana. Iata cateva dintre cele mai spectaculoase concepte.

Geely’s McCar 2

A doua versiune a prototipului celor de la Geely a fost prezentatae la Targul Auto de la Beijing. Bicicleta cu trei roti vine ca accesoriu la viitorul model electric McCar care ar urma sa fie lansat in 2017.

Volkswagen bik.e

Un alt concept spectaculos este dezvoltat de nemtii de la Volkswagen. bik.e este o bicicleta electrica realizata dintr-un aliaj usor care beneficiaza de un motor capabil sa ii asigure o autonomie de 20 kilometri. In momentul in care incepeti sa pedalati, bateria se incarca, astfel ca autonomia este extinsa.

Karbon Kinetics Gocycle

Gocycle cantareste numai 14,9 kilograme gratie cadrului realizat din magneziu. Prototipul are un motor electric de 250 watti care ii asigura o autonomie de 64 kilometri la o viteza maxima de 32 km/ora. Bateria se incarca in 3,5 ore.

GM Segway

Un alt concept interesant este cel dezvoltat de General Motors impreuna cu Segway. Mijlocul de transport ar urma, de asemenea, sa fie inclus in optiunile viitoarelor masini GM.

Honda U3-X

Honda experimenteaza, de asemenea, un modul de scooter electric capabil sa asigure o autonomie de 50 kilometri. Interesant este ca acest mijloc de transport, dotat cu doua roti bidirectionale si care cantareste numai 10 kg, ar urma sa fie plasat intr-una dintre portierele modelelor electrice Honda ce vor fi lansate in urmatorii 4 ani.

Nissan „segway skis”

Un alt concept interesant este dezvoltat de Nissan. Inginerii au plecat de la ideea unor schiuri carora le-au atasat roti si motoare electrice. Rezultatul ? Il puteti vedea in imaginile de mai jos. Prototipul ar urma sa asigure o viteza de 5 km/ora.

Toyota Winglet

Si Toyota, cel mai mare producator auto din lume, pregateste o solutie alternativa de transport. Winglet a fost dezvoltat impreuna cu Sony si vine in trei variante. Gadgetul este unul foarte simplu si dinamic, iar controlul se poate atat cu ajutorul manerelor cat si al picioarelor.
Conceptul ar urma sa asigure o autonomie electrica de 25 kilometri la o viteza maxima de 25 km/ora.

Trikke Pon-e

Trikke Pon-e este un concept de tricicleta care cantareste numai 17 kilograme si care permite utilizatorului sa parcurga 38 kilometri fara niciun efort. Viteza maxima pe care o poate asigura gadgetul este de 25 kilometri/ora. Produsul ar urma sa fie lansat in 2016 pe piata asiatica.