Ţi-ai luat iPhone 6? Apple pregăteşte iPhone 6s, un smartphone şi mai puternic

Data: 17/01/2015 | Autor: .

iphone6s-gadgetreportApple a făcut deja o tradiţie din a lansa noi versiuni cu indicativul „spentru smartphone-urile sale. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu generaţia a şasea care, potrivit unor surse, va beneficia până la vară de un upgrade semnificativ.

Potrivit jurnalistilor de la appleinsider.com, principala noutate adusă de iPhone 6s va fi memoria de 2GB, dublă faţă de cea de pe generaţia actuală. Începând cu noul iPhone6s, Apple va trece la chip-urile de memorie LPDDR4, care vor asigura telefonului o viteză mult superioară.

Sporul de performanţă va fi consistent mai ales în jocuri şi aplicaţiile de iOS. În plus, memoria de 2GB LPDDR4 va consuma cu aproape 50% mai puţină energie, fapt care va determina o creştere semnificativă a autonomiei telefonului.

Noul iPhone 6s va include, cel mai probabil, şi funcţia Force Touch, considerată a fi cea mai importantă inovaţie de la introducerea display-urilor multi-touch.

apple-force-touch

Force Touch va permite aplicaţiilor compatibile să măsoare forţa la apăsarea ecranului, oferind un parametru suplimentar pentru interpretarea comenzilor touch-screen.

Macroumors.com nu exclude ca iPhone 6s să fie şi primul telefon cu ecran din safir, incasabil, însă totul depinde de Foxxcon, care înregistrează probleme de producţie cu noul ecran.

În rest, telefonul va include toate facilităţile prezente şi pe iPhone 6, de la Touch ID, NFC pentru Apple Pay, 802.11ac Wi-Fi, şi compatibilitatea 4g/LTE.